Trečiadienį po pietų VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Paūdronių kaimo prieigose patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“. Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – vos 200 metrų.

1994 metais pagamintą transporto priemonę vairavusio vyro elgesys pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. Tvarkingus asmens ir automobilio dokumentus turėjusio 61-erių Vilniaus gyventojo judesiai akivaizdžiai buvo nekoordinuoti, nuo jo tvoskė alkoholiu.

Patikros metus pasieniečiai atkreipė dėmesį ir į ant galinės mašinos sėdynės padėtą pintinę. Joje VSAT pareigūnai aptiko šratinį revolverį „Kora“. Ginklo būgne buvo trys šoviniai. Vyras iškart prisipažino, kad revolveris priklauso jam ir pateikė galiojantį leidimą.

Į alkoholio tikrintuvą vilnietis pripūtė 0,88 promilės. Tai – lengvas girtumo laipsnis. Tokia alkoholio koncentracija kraujyje reiškia, kad vyras pažeidė ir Kelių eismo taisykles, nes neblaivus sėdo prie vairo, ir ginklo gabenimo bei nešiojimo tvarką.

Vairuotojas, automobilį ir revolverį pasieniečiai perdavė atvykusiems policijos pareigūnams, kurie priims sprendimą dėl nuobaudos skyrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją