Liepos 31 d. apie 16 val. 37 min. Vilniuje, Daugėliškio ir Saracėnų g. sankryžoje, sostinės policijos pareigūnai pastebėjo įtarimų jiems sukėlusį automobilį BMW – nuspręsta jį patikrinti.

Vilniaus apskr. policija informuoja, kad privažiavus pareigūnams arčiau su įjungtais mėlynos spalvos švyturėliais bei specialiaisiais garso signalais, BMW staigiai padidino greitį ir atbuline eiga nuvažiavo Kalvarijų gatvės link.

Minėto BMW automobilio vairuotojas nepakluso reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir vis didindamas greitį važiavo atbuline eiga.

Akyli pareigūnai pastebėjo, kaip BMW vairuotojas pro priekinių durelių langą išmetė keletą polietileninių paketų. Dideliu greičiu BMW atbuline eiga įvažiavo į Kalvarijų g. ir nurūko Konstitucijos pr., Šeimyniškių ir Kalvarijų g. sankryžos link.

BMW vairuotojas vis didino greitį, keldamas pavojų kitiems eismo dalyviams – pavojingai manevravo tarp kitų eismo dalyvių, keitė važiavimo kryptį, nerodydamas įspėjamųjų posūkio signalų, važiavo „A“ juosta, skirta maršrutiniam transportui taip sukeldamas pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams.

BMW vairuotojas, dideliu greičiu įvažiuodamas į Konstitucijos pr., Šeimyniškių ir Kalvarijų g. sankryžą, slydo šonu, todėl nesuvaldyta transporto priemonė apsisuko aplink. Pavykus staigiai vėl apsukti automobilį, šis dideliu greičiu nulėkė Konstitucijos pr. Jaunas BMW vairuotojas neleido apvažiuoti stabdomos transporto priemonės, užkirto kelią policijos skiriamaisiais ženklais paženklintai transporto priemonei su įjungtais specialiais garso ir šviesos signalais, o privažiavęs Konstitucijos pr. ir Lecho Kačinskio g. sankryžą, ją kirto degant draudžiamam raudonam šviesoforo signalui.

Dar kelias sankryžas – Konstitucijos pr. ir Gegužės 3-iosios g., Konstitucijos pr., Linkmenų ir Algimanto Nasvyčio g. – jis taip pat kirto degant draudžiamam raudonam šviesoforo signalui, lėkė vis keisdamas važiavimo kryptį, važiuodamas „A“ juosta, skirta maršrutiniam transportui.

Pedagoginiame žiede nesuvaldytas BMW kirto siauras ištisines kelio ženklinimo linijas, slydo ir apsisuko aplink savo ašį. Dideliu greičiu išvažiuodamas iš žiedinės sankryžos, vėl nesuvaldytas apsisuko ir sustojo ant šaligatvio. Tarnybiniu automobiliu „VW Crafter“ užblokavus BMW, šio vairuotojas staiga paspaudė akseleratoriaus pedalą ir, atsirėmęs į policijos automobilį, jį apgadino.

BMW vairuotojas taip pat piktybiškai nereagavo į reikalavimą išlipti, o sulaikomas priešinosi. Bėglys (gimęs 1986 m.), surakintas antrankiais, atsidūrė areštinėje. Išmestos galimai narkotinės medžiagos rastos ir paimtos. Išbarstytų galimai narkotinių medžiagų rasta ir apžiūrint BMW automobilį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.). Įtariamajam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)