Policijos departamentas pranešė, kad liepos 30 d., apie 19 val., į Vilniaus ligoninę iš namų Vilniuje buvo pristatytas ir dėl apsinuodijimo paguldytas naujagimis (gim. 2022 m.).

Pareigūnai surinko medžiagą pagal LR BK 140 str. 3 d. (Tas, kas šio straipsnio 1 dalyje nurodytą veiką padarė mažamečiui arba kankindamas nukentėjusį asmenį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Močiutė sumaišė vaistus

Pasirodo, kad mažylio apnuodijimas buvo netyčinis – vaiką prižiūrėjusi močiutė padavė ne tuos vaistus.

Pirminiais duomenimis, moteris nemoka skaityti, norėjo mažyliui duoti vaistų nuo pilvo pūtimo, bet paėmė ne tą buteliuką, iškart supratusi, kad duotų vaistų kvapas ne toks, koks turi būti, vaiką pristatė į gydymo įstaigą.

Teigiama, kad vaikelio gyvybei pavojus negresia. Močiutė dėl incidento labai pergyvena, ji savo anūko nuskriausti nenorėjo. Moteris įvykio metu buvo blaivi.

Jauna šeima (vyras gimęs 1995 m. ir moteris gimusi 1998 m.) augina tris vaikus: gimusius 2022, 2017 ir 2016 matais.

Vaikas išleistas į namus

Pirmadienį Delfi susisiekė su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Antradienį buvo atsiųstas Vilniaus miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo Gedo Batulevičiaus komentaras, kuriame nebuvo atsakyta ar jauna šeima buvo žinoma minimai įstaigai. Taip pat nebuvo detalizuotos ir įvykio aplinkybės.

„Vaiko teisių gynėjai užjaučia šeimą dėl patirto įvykio. Apsinuodijimas medicininiais lašiukais įvyko per atsitiktinumą. Šeima rūpestinga, užtikrina vaiko poreikius ir noriai bendradarbiauja su vaiko teisių gynėjais. Džiaugiamės, kad vaikas jaučiasi gerai ir iš gydymo įstaigos išleistas į namus.

Vaiko teisių gynėjai prašo atsakingai elgtis su medikamentais, nepalikti jų vaikams prieinamose vietose, o gydant vaikus vaistais namuose visada pasitarti su medikais bei sekti jų nurodymus.

Apie vaistų poveikį ir atsargų elgesį su jais derėtų perspėti visus namiškius, kad būtų sumažinta nelaimingų atsitikimų su medikamentais galimybė.

Būkime budrūs ir atsakingi, pasirūpinkime vaikų saugumu, sveikata ir saugia aplinka.

Primename, įtarę, jog buvo pažeistos vaiko teisės, nelikite abejingi ir praneškite apie tai bendruoju pagalbos telefonu 112 arba informuokite Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos teritorinio skyriaus specialistus,“ – komentavo G. Batulevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją