Retas sugebėtų į šešis kelioninius lagaminus sugrūsti daugiau, nei 9 tūkst. pakelių cigarečių, bet tai pavyko iš Turkijos lėktuvu į Lietuvą atskridusiam Baltarusijos piliečiui, praneša Muitinės kriminalinės tarnybos atstovas.

Vilniaus teritorinės muitinės oro uosto posto pareigūnai praėjusią savaitę sulaikė asmenį, lagaminuose ir rankiniame bagaže lėktuvu gabenusį daugiau nei 34 tūkst. eurų vertės rūkalų kontrabandą.

Cigaretės buvo aptiktos praėjusį sekmadienį, liepos 24–ąją, apie 19 val. vakaro, patikrinus reisu iš Stambulo atvykusio Baltarusijos piliečio bagažą.

Tranzitu iš Minsko į Stambulą, o tuomet į Vilnių keliavusio asmens šeši lagaminai ir rankinė buvo pilni rūkalų – suskaičiuota, kad į kiekvieną lagaminą vidutiniškai tilpo po 1450 pakelių baltarusiškų cigarečių.
Iš viso rasti 9 148 pakeliai rūkalų „Queen Menthol“, „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“, kurių vertė su mokesčiais – daugiau nei 34 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Pažeidėjas sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, dokumentų paėmimą ir piniginį užstatą.

Anot muitinės pareigūnų tokie „turistinės kontrabandos“ maršrutai pastaruoju metu Vakarų Europoje yra gana populiarūs ir panašių „lagaminininkų“ sulaikymų oro uostuose pasitaiko neretai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją