Pranešimas apie tai, kad „VW Taigo“ įkrito į Danės upę, gautas 0 val. 45 min. Žuvo viduje buvęs 30-metis. Paskelbta, kad tai iš Latvijos atvykęs Jungtinių Amerikos Valstijų karys.

Paviešintas nelaimės vaizdo įrašas, kur matyti, kaip atgal pariedėjęs automobilis staiga pajuda pirmyn ir nulekia nuo tilto, jo nesustabdo net nuleistas užtvaras.

Kodėl išties įvyko tragedija, šiuo metu aiškinasi teisėsauga, tyrimą yra perėmusi karo policija.

Turi versiją, kas įvyko

Šalia ant tilto stovėjusiame automobilyje buvusi Julija tapo šios tragedijos liudininke, ji Delfi papasakojo, ką matė tą naktį.

„Aš jau stovėjau, tada privažiavo tas vaikinas, jis sustojo, mes susižvalgėme. Tuo metu tiltas dar kilo, jis kilo labai lėtai. Tada tas vaikinas truputį pavažiavo į priekį, mano pirma mintis buvo: ką tu čia darai? Tada jis sustojo ir pariedėjo atgal“, – pasakojo ji.

Pasak liudininkės, pirmyn ir atgal važinėjantį vairuotoją stebėjo gana ilgą laiką, kol pakilo tiltas.

„Jis tuos neadekvačius veiksmus darė gal 5 minutes. Dabar save labai kaltinu, kodėl aš nepriėjau prie automobilio. Galėjau prieiti, atidaryti dureles ir išblaškyti jį, – sakė Julija ir pridūrė, kad jai nekyla abejonių, kas įvyko. – Čia buvo savižudybė. Nebuvo taip, kad akceleratorių nuspaudi, persistengi ir nuleki. Viskas padaryta apgalvotai.“


Paklausta, ką ji galvoja apie keliamas versijas, kad vairuotojas galbūt buvo girtas ar įvyko nelaimingas atsitikimas, pašnekovė buvo kategoriška.

„Nesąmonė. O kai dar paskaičiau komentarus, koks pyktis mane apėmė. Žmonės visiškai nežinodami rašo bet ką, kad čia greiti ir įsiutę, kad girtas. Kaip galima nieko nemačius rašyt tokius komentarus“, – sakė ji.

Užtvaras nesustabdė

Moteris sakė iš pradžių pati pagalvojusi, kad jaunas vairuotojas tiesiog kvailioja, tačiau kai jis sustodavo virš arčiau užtvaro, pasidarė neramu.

„Jau įraše matyti – privažiavo labai arti, net nosis išlindo per užtvarą. Dabar jau atsimenu tą vaizdą, iki šiol stovi akyse. Jis patikrino, ar pralįs. Ir pralindo. Po to apžiūrėjome tą užtvarą, jam nieko neatsitiko“, – sakė Julija.

Liudininkė turėjo priekaištų ir gelbėti vaikiną atskubėjusioms tarnyboms, esą gelbėtojai iš pradžių automobilio ieškojo visai ne ten, kur jis įkrito.

„Mes iškart su kitu berniuku, kuris iškvietė pagalbą, puolėme prie tilto žiūrėti, kur automobilis įkrito. Dar gana ilgai švietė žibintai. Gelbėtojams aš rodžiau konkrečią vietą, kur paskutinį kartą mačiau automobilį, rodžiau, kad jis viduryje. O jie ieškojo palei pakrantę. Vienas policininkas man sakė, čia gal srovė didelė. 2 tonų automobilį iškart srovė nunešė? Kai srovės net nėra“, – sakė ji.

Ištraukus vyrą jam padėti jau nebuvo galimybės, konstatuota mirtis. Automobilio vietą narai pažymėjo plūduru, dar sprendžiama, kaip ir kada jį iškelti. Greičiausiai tai bus daroma naktį, siekiant netrukdyti eismo.

Bus tiriama, ar nelaimės metu vairuotojas buvo apsvaigęs, kur ir su kuo leido laiką iki įvykio. Skelbiama, kad Klaipėdos centre esančiame viešbutyje jis buvo apsistojęs nuo pirmadienio. Jo vairuotas „VW Taigo“ buvo su latviškais numeriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)