Pravieniškių pataisos namuose - atvirojoje kolonijoje neplaninės kratos metu grindyse įrengtoje slėptuvėje rastas mobiliojo ryšio telefonas „Huawei“ su SIM kortele „Labas“. Dar vienas mobiliojo ryšio telefonas „L8Star“ su SIM kortele „Ežys“ rastas saldainių dėžutėje. Mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“ su SIM kortele „Labas“ buvo laikomas ne taip pagarbiai – aptiktas ir paimtas iš šiukšlių dėžės. Atlikus kratas virtuvės patalpoje, bendro naudojimo stale įrengtoje slėptuvėje rastas mobiliojo ryšio telefonas „Huawei“ su SIM kortele „Labas“. Po bendro naudojimo spintele rastas mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“ su SIM kortele „Pildyk“.

Taip pat Pravieniškių pareigūnai informavo radę bevielio interneto modemą su SIM kortele „Pildyk“ paslėptą elektros ilgintuve įrengtoje slėptuvėje.

Be mobiliajam ryšiui palaikyti skirtų daiktų iš nuteistiesiems draudžiamų laikyti dalykų tualeto patalpoje plastikiniame kibire buvo rasta apie 5 litrus alkoholio raugo.

Šių draudžiamų daiktų savininkai nenustatyti, nes nuteistieji visi kaip vienas išsižada rastų daiktų. Ištraukti iš slėptuvių telefonai, kortelės ar modemai staiga tampa niekam nereikalingi.

Vakarykščių patikrinimų metu Marijampolės pataisos namuose neplaninės kratos metu koridoriuje prie avalynės daiktadėžės, batuose buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“ su SIM kortele „Labas“.

Alytaus pataisos namai informavo, kad prevencinė grupė nuo 19 iki 22 val. atlikusi bendrąsias neplanines kratas kamerų tipo patalpose ir atvirojoje kolonijoje, jų metu rado ir paėmė neregistruotus penkis mobilaus ryšio telefonus ir penkias SIM korteles, 12 medicininių švirkštų, adatų, du buteliukus su gelsvos spalvos skysčiu. Įtariama, kad tai gali būti narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

Tiek radinių per vieną dieną kelia klausimą, kaip jie patenka į pataisos įstaigas. Atsakymą pareigūnai randa apėję įstaigų teritorijas juosiančių tvorų perimetrą.

Marijampolės pataisos namai pranešė, kad pareigūnai patikrinę teritoriją, prie tvoros perimetro rado permestus du paketus, apvyniotus skaidria lipnia juosta, kuriose buvo 2 SIM kortelės „Ežys“ ir 4 mobilaus ryšio telefonai: „Samsung“ su SIM kortele „Labas“, „Huawei“, “Nokia“, „Sony“. Telefonai buvo supakuoti virtuvinių kempinėlių pataluose, kurie turėjo juos apsaugoti nuo smūgių mėtant per aukštą pataisos įstaigos tvorą.

Iš permetamų ir įkalinimo įstaigose randamų ryšio priemonių asortimento matosi, kad čia populiariausi nebrangūs ir maži mobiliųjų telefonų modeliai, netgi laisvėje retos versijos – su mygtukais. Į ryšio priemones daug neinvestuojama, nes didelė rizika jas greit prarasti. O svarbiausia, kad draudžiami daiktai būtų kuo mažesni ir patogūs paslėpti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją