Tragiška avarija įvyko 2014 m. lapkričio 1 d. Varėnos kelyje ties Naujaisiais Valkininkais, kai į kairę posūkį dariusį automobilį, kuriuo važiavo žuvusi mergaitė su tėvais, atsitrenkė mašinų koloną lenkęs visureigis.

Iškart po šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo baigtas pateikus kaltinimus žuvusios mergaitės mamai J. J., vairavusiai automobilį.

2020 m. pabaigoje Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų teismas moterį išteisino, konstatuodamas, kad kaltinamoji nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo požymių. 2021 m. pavasarį šį pirmos instancijos teismo sprendimą paliko galioti ir apeliacine tvarka baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegijos vertinimu, pirmosios instancijos teismas išsamiai ištyrė bylos aplinkybes, objektyviai ir nešališkai įvertino surinktus įrodymus.

Tragiška avarija kelyje Naujieji Valkininkai – Daugai – Alytus

Teisėjų kolegija taip pat pažymėjo, kad J. J. važiavo saugiu greičiu, rodė posūkio signalą, nedarė jokių staigių manevrų, kurie būtų galėję klaidinti kitus vairuotojus, ir negalėjo numatyti, kad kito automobilio vairuotojas lenks automobilių koloną ženkliai viršydamas leistiną greitį.

Šiam teismo nuosprendžiui įsiteisėjus, pirmosios instancijos teismo nutartis buvo išsiųsta Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiajam prokurorui pranešant, kad, teismo vertinimu, visureigio vairuotojo J. V. veiksmuose galimai yra Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 5 dalyje (Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas) numatytos nusikalstamos veikos požymių.

Kauno apygardos prokuratūroje 2021 m. gegužės mėnesį buvo pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas. Jo metu įvykio aplinkybės buvo tirtos papildomai, gauti nauji tyrimui reikšmingi duomenys, tarp kurių ir ekspertų išvados dėl didesnio, nei buvo anksčiau nustatyta, visureigio greičio įvykio metu.

Š. m. vasario mėnesį ikiteisminis tyrimas buvo baigtas ir baudžiamoji byla perduota nagrinėti teismui.

Tragiška avarija kelyje Naujieji Valkininkai – Daugai – Alytus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)