Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Diana Voskoboinikova. Tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai.

Tyrimo duomenimis, šių metų birželio mėnesį buvo gauta informacija dėl įtariamo neteisėto nelegalių cigarečių gabenimo Radviliškio rajone. Pasienio pareigūnai kelyje Panevėžys–Šiauliai sustabdė patikrinimui kaltinamojo R. P. vairuojamą automobilį, kurio bagažinėje aptiko 7 dėžes su kontrabanda. Kaltinamojo gyvenamojoje vietoje atliktos kratos metu rastos dar 3 dėžės cigarečių.

Bylos duomenimis, iš viso rasta ir paimta daugiau nei 5 tūkst. įvairių rūšių pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais. Skaičiuojama, kad šios kontrabandos vertė rinkoje siekia daugiau nei 18 tūkst. eurų.

Teismas konstatavo, kad pas šiaulietį į namus atvyko iš matymo pažįstamas vyras, kuris ir pasiūlė pigiau įsigyti cigarečių. R. P. su pasiūlymu sutiko ir susitarė, kad už cigaretes atsiskaitys jas pardavęs, tačiau, pirkėjui neatvykus, vyras akcizais apmokestinamų prekių nerealizavo ir buvo sulaikytas pasienio pareigūnų.

Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs prokurorės pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, R. P. pripažino kaltu. Jau anksčiau teistam vyrui skirta 8 tūkst. eurų bauda. Šią bausmę prokurorės prašymu teismas subendrino su 2019 metų liepos 8 dienos Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu paskirta ir neatlikta bausme bei paskyrė galutinę subendrintą bausmę – daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą. R. P. taip pat bus taikomas turto konfiskavimas, išieškant kitam asmeniui priklausiusio automobilio, kuriuo buvo gabenamos akcizais apmokestinamos prekės, vertę atitinkančią pinigų sumą – daugiau nei 2 tūkst. eurų.

Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją