Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė. Tyrimą atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, V. G., veikdamas kartu su dar dviem asmenimis – G. P., mirusiu 2019 m., ir G. G., 2019 m. nuteistu Didžiojoje Britanijoje 8 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausme – galimai neteisėtai disponavo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Surinkta duomenų, kad V. G. susitarė su minėtais asmenimis neteisėtai iš Belgijos Karalystės į Jungtinę Karalystę G. G. vairuojamu vilkiku išgabenti ir parduoti 11,96 kg narkotinių medžiagų – kokaino.

Remiantis surinktais duomenimis, 2019 metų lapkričio mėnesį V. G. galimai atgabeno ir perdavė G. G. Belgijos Karalystėje gabenimui ir tolimesniam platinimui į 12 paketų supakuotos 11,96 kg narkotinės medžiagos – kokaino. G. G. atvykus į Jungtinę Karalystę, Doverio uoste, vyro vairuojamas vilkikas buvo sulaikytas pasienio pareigūnų. Skaičiuojama, kad toks kiekis kokaino juodojoje rinkoje kainuoja daugiau nei 950 000 eurų.

Kaltinamasis teisėsaugai jau žinomas – praeityje vyras buvo nuteistas 6 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įvežimą į Norvegijos Karalystę kontrabanda.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją