Ketvirtadienį Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Antanas Gubista nusprendė nesikreipti į teismą dėl kardomųjų priemonių vyrui, kuris vėlų antradienio vakarą šaunamuoju ginklu mirtinai sužalojo vyrą. Žmogus nebus suimtas. Prokuratūra Delfi.lt informavo, kad įvertinęs pirminius ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, prokuroras priėmė sprendimą įtariamajam nužudymu taikyti su laisvės atėmimu nesusijusias kardomąsias priemones: dokumentų paėmimą, įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Laiptinėje nušovė žmogų

Delfi primena, kad vėlų antradienio vakarą, apie 21 val. 30 min., Vilniuje, Ukmergės g., namo laiptinėje, buvo nužudytas vyras (gim. 1975 m.). Teigiama, kad kilus konfliktui, vyriškis (gim. 1981 m.), iššovęs iš pistoleto, sužalojo nelaimėlį.

Medikai sužalotąjį bandė gelbėti – daugiau nei valandą kovojo, kad išsaugotų jo gyvybę. Vis dėlto nelaimėlis dėl šautinės žaizdos kirkšnyje apie 22 val. 50 min. reanimuojamas mirė.

Toje pačioje laiptinėje esančiame bute „Aras“ pareigūnai sulaikė neblaivų (1,14 prom.) įtariamąjį. Nusikaltimu įtariamas vyras pareigūnams nesipriešino. Pas jį buvo rastas ir paimtas teisėtai laikomas pistoletas „Arex Delta M“. Vyras buvo uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 129 str. 1 d. (nužudymas).

Nužudytasis teistas

Trečiadienį Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė Delfi informavo, kad ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo yra intensyviai atliekamas, vykdomi pirminiai proceso veiksmai, siekiant išsiaiškinti tikslias įvykio aplinkybes bei motyvus.

Anot G. Vitkauskaitės-Šatkauskienės, dėl kardomosios priemonės įtariamajam bus sprendžiama įvertinus gautus duomenis.

Teigiama, kad įtariamasis įvykio metu ginklą turėjo legaliai, jis anksčiau nebuvo teistas. Visgi Paaiškėjo, kad nužudytasis buvo puikiai žinomas teisėsaugai.

„Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, kartu su nužudytuoju buvę asmenys buvo neblaivūs. Nužudytasis asmuo š. m. gegužės mėn. pirmosios instancijos teismo buvo nuteistas už sunkų kūno sužalojimą (pagal BK 135 str. 1 d.), jam buvo skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė“, - informavo atstovė spaudai G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Pirminiais duomenimis, nužudytasis dar nebuvo įkalintas, nes dar nebuvo įsiteisėjęs teismo sprendimas.

Vedžiojo šunį pasiėmęs ginklą

Delfi žiniomis, įtariamasis vėlų vakarą išėjo į lauką pavedžioti šuns, kartu nešėsi ir legaliai laikomą savo šaunamąjį ginklą. Įtariamasis grįždamas namo laiptinėje sutiko didelę neblaivių žmonių kompanija, su ja įvyko konfliktas, dėl to vyriškis iššovė.

Įtariamasis nė nenumanė, kad šūvis bus mirtinas.

Apie 2 val. policijos pareigūnai sulaikytą vyriškį išvedė iš namų, įsodino į tarnybinį automobilį ir išvežė į areštinę.

Apie kaimyną atsiliepia geru žodžiu

Kaip pasakojo šunį vedžiojęs įtariamojo kaimynas, žmogus buvo ramus, gražiai gyveno su sutuoktine ir vaiku. Nebuvo konfliktiškas, apie jį atsiliepė tik gerais žodžiais. Išgirdęs vieną šūvį su augintiniu vaikščiojęs vyras buvo netoli namo, tačiau iškart į laiptinę nepasuko. Tik po kelių minučių išvydo, kad laiptinėje guli žmogus.

Kompanija, su kuria įvyko tragedija pasibaigęs konfliktas, buvo to paties namo pirmame aukšte. Pareigūnai išsiaiškino, kad vieną namo gyventoją triukšmadariai pažinojo, pas jį ir ėjo pasisvečiuoti. Ateinančius iki namo juos girdėjo ne vienas liudininkų. Žmonės teigė, kad iš pažiūros į konfliktą įsivėlę asmenys buvo neblaivūs.

Kaip teigė vienas liudininkų, po šūvio mirtinai sužaloto vyro bičiuliai paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Pirminiais duomenimis, laiptinėje konflikto metu buvo 5-6 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją