Apie 22.30 val. Vilniuje, Ukmergės gatvėje, nuaidėjo šūvis. Į įvykio vietą skubiai išvyko medikai ir gausios policijos pajėgos.

Sužalotas žmogus rastas laiptinėje, medikai suskubo jį reanimuoti. Pirminis medikų pranešimas, kad žmogui peršauta koja, tik nuskambėjo ne taip rimtai, situacija iš tiesų buvo kur kas baisesnė. Greitosios pagalbos medikai suskubo gaivinti sužalotąjį, tačiau jo gyvybė užgeso įvykio vietoje.

Įtariamas šaulys nuėjo į namus ir neįsileido pareigūnų. Įvykio vietoje dirbo net 7 policijos ekipažai. Prireikė ir Specialiosios parengties skyriaus pareigūnų. Taip pat iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Įtariamasis, gimęs 1981 m., netrukus buvo sulaikytas. Delfi.lt žiniomis, įtariamas šaulys neblaivus, jam nustatytas kiek didesnis nei 1 promilės girtumas.

Mirtinai sužaloto vyro tapatybė dar nustatinėjama.


Pirminiais Policijos departamento skelbiamais duomenimis, laiptinėje tarp jaunų vyrų kilo konfliktas. Įtariamasis išsitraukė ginklą ir vieną konfliktavusių asmenų sužalojo. Nors šauta į koją, nukentėjęs vyras netrukus mirė.

Pirminiais pareigūnų duomenimis, įtariamasis ginklą turėjo legaliai.

Kaip pasakojo šunį vedžiojęs įtariamojo kaimynas, žmogus buvo ramus, gražiai gyveno su sutuoktine ir vaiku. Nebuvo konfliktiškas, apie jį atsiliepė tik gerais žodžiais. Išgirdęs vieną šūvį su augintiniu vaikščiojęs vyras buvo netoli namo, tačiau iškart į laiptinę nepasuko. Tik po kelių minučių išvydo, kad laiptinėje guli žmogus.

Kompanija, su kuria įvyko tragedija pasibaigęs konfliktas, buvo to paties namo pirmame aukšte. Pareigūnai išsiaiškino, kad vieną namo gyventoją triukšmadariai pažinojo, pas jį ir ėjo pasisvečiuoti. Ateinančius iki namo juos girdėjo ne vienas liudininkų. Žmonės teigė, kad iš pažiūros į konfliktą įsivėlę asmenys buvo neblaivūs.

Kaip teigė vienas liudininkų, po šūvio mirtinai sužaloto vyro bičiuliai paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Pirminiais duomenimis, laiptinėje konflikto metu buvo 5-6 žmonės.


Vedžiojo šunį su ginklu

Delfi žiniomis, įtariamasis vėlų vakarą išėjo į lauką pavedžioti šuns, kartu nešėsi ir legaliai laikomą savo šaunamąjį ginklą. Įtariamasis grįždamas namo laiptinėje sutiko didelę neblaivių žmonių kompanija, su ja įvyko konfliktas, dėl to vyriškis iššovė.

Įtariamasis nė nenumanė, kad šūvis bus mirtinas.

Apie 2 val. policijos pareigūnai sulaikytą vyriškį išvedė iš namų, įsodino į tarnybinį automobilį ir išvežė į areštinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)