14.10 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Drobės g., dega Kauno baldai, 4 aukštų pastatas, mato dūmus pro langus, atvirą liepsną.

Apie įvykį pranešta medikams ir policijai.

Pranešta, kad pro 4 aukštų pastato langus buvo matyti dūmai ir ugnis. Pirminiais duomenimis, gaisras įsiplieskė pirmajame aukšte esančiame dideliame atliekų konteineryje.

Pavojus buvo kilęs ir šalia, Ringuvos gatvėje, esančiai UAB „Margūnai“, kurioje sandėliuojamos pavojingos cheminės medžiagos. Todėl dalis priešgaisrinių pajėgų buvo nukreipta į Ringuvos gatvę. Tiesioginio pavojaus UAB „Margūnai“ nėra.

Ugniagesiai dirba labai sudėtingomis sąlygomis. Džiuginta Vaitkevičienė, Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė, atstovė spaudai sako, kad dėl sudėtingų sąlygų ir didžiulio karščio reikia apie dešimt autocisternų. Be to, gesinimo darbai vyksta ne tik nuo žemės. Ugniagesiai dirba ir su autokopėčiomis.

Sudėtingesnė gesinimo darbų situacija kilo dėl to, kad „Kauno baldų“ pastate ugnis persimetė į vidaus patalpas ir pradėjo kilti aukštyn, o ugniagesiams gaisro židinio nepavyko pasiekti.

Portalo kaunas.kasvyksta.lt skaitytojai pranešė, kad tiršti juodi dūmai matosi net apie 3 km nuo Kauno esančioje Šlienavoje. Netrukus kauniečių išmaniuosius telefonus pasiekė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešimas – dėl gaisro Šančiuose mieste padidėjo oro tarša.

„Dėl AB „Kauno baldai“, Drobės g. 66, kilusio gaisro Kauno m. padidėjo oro tarša. Rekomenduojama neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris. Perspėkite kitus“, – rašoma PAGD pranešime.

Papildyta: „Senajame „Kauno baldų“ pastate gamyklos atostogų metu priešgaisrinės fabriko sistemos užfiksavo dūmus. Keli buvę darbuotojai nedelsiant paliko patalpas, operatyviai iškvietėme ugniagesius, kurie dabar dirba. Šiuo metu turimais duomenimis, žmonės nenukentėjo, o tai svarbiausia. Įvykio priežastys šiuo metu tiriamos“, - sako „Kauno baldų“ valdybos narys Vytautas Vaškys.

Papildyta: Susirinkę prie stop juostos gyventojai teigė nebuvę, kai prasidėjo gaisras, tačiau netrukus jų dėmesį patraukė sujudimas.

„Dabar griežtai uždaryta visur. Tik atėjome pažiūrėt, kas vyksta, kai atėjo įspėjamoji žinutė į telefonus dėl užteršto oro“, – sakė smalsuoliai.

Artėjant 17-tai valandai dūmų jau buvo kiek mažiau, ugniagesiams pavyko suvaldyti gaisrą. Nors pareigūnai smalsuolius įspėjo apie dūmų keliamą pavojų sveikatai, žmonės piktinosi, kad uždarytas kelias, negalima nei pravažiuoti, nei praeiti.

Papildyta: Įvykio vietoje budi policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai. Pirminiais duomenimis, žmonės iš pastato evakavosi patys, informacijos apie traumuotus ir sužeistuosius nėra.

Gaisras lokalizuotas 17.30 val.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją