Praėjusių metų lapkričio 30-osios rytas vienai Kuršėnų parduotuvei pateikė staigmeną - jos darbuotoja pasigedo kasoje buvusių momentinės loterijos bilietų. Apsaugos darbuotojai peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus ir buvo apstulbinti įžūlaus vieno parduotuvės lankytojo elgesio. Tuo metu, kai ties viena kasa išsirikiavo pirkėjų eilutė, jis priėjo prie kitos kasos, kurioje pardavėjos nebuvo, nusiėmė apsauginę loterijos bilietų uždangą ir pasiėmė krūvą momentinės loterijos bilietų.

Greitu žingsniu vyras pasišalino iš parduotuvė ir pradingo miestelio erdvėje. Ilgapirštis parduotuvei padarė 328 eurų turtinę žalą. Jis, anot apsaugos darbuotojų, anksčiau šioje parduotuvėje nebuvo matytas. Ikiteisminį tyrimą dėl vagystės pradėjusiems Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnams, turėjusiems įtariamojo nuotrauką, tąkart nustatyti jo asmenybės nepavyko.

Šių metų kovą tas pats vyras vėl apsireiškė Šiaulių krašte, šįkart - pačiuose Šiauliuose. Iš viename prekybos centre esančio soliarumo jis nugvelbė 1180 eurų. Tuo metu, kai soliariumo administratorė buvo be priežiūros palikusi stalą, kurio stalčiuje laikomi pinigai, ir nuėjo atlikti soliariumo kabinos dezinfekcijos.

Vėliau peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus, buvo matyti, kaip į soliariumo studiją užeina vyras, ir, pasinaudojęs ant lentynėlės laikomu stalčiaus raktu, be vargo jį atsirakino ir pasiglemžė rastus pinigus. Šiaulių tyrėjai turėjo jau dvi bylas, kuriose figūravo to paties įtariamojo atvaizdas. Tačiau tik atvaizdas. Asmenybę ir gyvenamąją vietą pavyko nustatyti tik tada, kai jo nuotrauka aplinkraščiu buvo išplatinta gretimų apskričių pareigūnams, mat dėl vagysčių įžūlumo, kilo minčių, jog vyras turėtų būti ne nusikalstamo pasaulio naujokas, vadinasi, pareigūnams gerai pažįstamas.

Nuojauta neapvylė. Netrukus Šiaulių tyrėjams paskambino Klaipėdos apskrities policijos Rietavo komisariato viršininkas Marius Vaičikauskas ir pranešė, kad šiauliečių ieškomas vyras gyvena Plungės rajone, jis yra 7 kartus teistas už įvairias nusikalstamas veikas, daugiausiai už vagystes įvairiose Lietuvos vietovėse. Kurį laiką Švedijoje gyvenęs plungiškis, čia irgi turėjo daug reikalų su teisėsauga. Kolegų iš Rietavo pastangomis įtariamasis buvo ir sulaikytas.

Šiaulių tyrėjai ikiteisminį tyrimą dėl jo padarytų vagysčių Šiaulių krašte jau baigė ir greitu laiku vyrui teks išklausyti teismo nuosprendį. Jo laukia dar ne vienas teismo posėdis, nes ikiteisminius tyrimus dėl jo padarytų nusikalstamų veikų tiria ir kitų Lietuvos rajonų tyrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją