Apeliacinio teismo teisėjų kolegija, atsižvelgusi į baudžiamosios bylos apimtį ir sudėtingumą (bylą sudaro daugiau nei 50 tomų, gauti 6 apeliaciniai skundai), į apeliaciniuose skunduose keliamų klausimų spektrą, kolegijos narių užimtumą kitose nagrinėjamose bylose bei rašomus procesinius sprendimus, galutinio procesinio sprendimo paskelbimą numatė 2022 m. spalio 5 d. 11.30 val.

Šią baudžiamąją bylą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas Estijos piliečius H. E. Ehvertą ir A. Grabbį, taip pat Lietuvos pilietį R. Baiką pripažino kaltais dėl tyčinio D. Bugavičiaus nužudymo.

Pirmosios instancijos teismas H. E. Ehvertui ir A. Grabbiui skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmes, o R. Baikai – 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Deimanto Bugavičiaus nužudymo byla

Delfi primena

Su „Agurkiniais“ siejamas D. Bugavičius, pravarde Deima, buvo nužudytas dar 2015 m. lapkričio 6 d. vakarą, kai automobiliu „Mercedes Benz S320“ grįžo į kotedžą Šilainių mikrorajone. Jam sustojus prie įvažiavimo į kiemą vartų, į vairuotojo vietoje sėdintį D. Bugavičių buvo paleista eilė šūvių. Kulkos nepataikė į šalia vairuotojo sėdėjusią jo draugę, buvusią grupės „Naujosios pupytės“ atlikėją V. Jakutienę, tačiau viena kulka išdaužė kaimynės lango stiklą.

Po nužudymo nusikaltėliai greitai pasišalino – sėdo į Prancūzijoje vogtą automobilį. Su juo žudikai nuvažiavo vos tris kilometrus – už keliolikos minučių Vėtrungės g. automobilį paliko prie vieno namo kieme. Ir čia pat jį padegė – taip buvo sunaikinti bet kokie galimi įkalčiai. Nuo gaisro nukentėjo ir šalia stovėjęs automobilis.

Įtariama, kad susivienijimo nariai dėl savanaudiškų paskatų organizavo D. Bugavičiaus nužudymą. Įtariama, kad už „Agurkiniams“ priklausiusio D. Bugavičiaus nužudymą buvo sumokėti dešimtys tūkstančių eurų, o į šį nusikaltimą buvo įtraukta daugybė su nusikalstamu pasauliu susijusių asmenų.

Į žmogžudystės organizavimą jie, įtariama, įtraukė R. Baiką, kuris, siekdamas gauti piniginį atlygį už D. Bugavičiaus nužudymą, teikė visokeriopą pagalbą nusikaltimo vykdytojams – Estijos piliečiams: sekė auką, nustatinėjo jo judėjimo maršrutus, surado nusikaltimo metu naudotas transporto priemones, su kitais bendrininkais parūpino šaunamuosius ginklus ir šaudmenis.

Įtariama, kad D. Bugavičius buvo sekamas net du mėnesius – nuo 2015 m. rugsėjo iki lapkričio 6 d., kai ir buvo sušaudytas. Tačiau prieš tai įtariamieji nusipirko šaunamuosius ginklus – 9 mm kalibro pistoletus ir šaudmenis, be to, dar rugpjūčio pabaigoje įsigijo Prancūzijoje vogtą automobilį, o Estijoje ir Ispanijoje – optinį taikiklį ir chemines medžiagas, skirtas pėdsakams naikinti.

Kaip yra pranešusi prokuratūra, tyrimo metu surinkta duomenų, kad mirtinus šūvius į D. Bugavičių paleido A. Grabbi. Iš nusikaltimo vietos jis pasišalino H. E. Ehverto vairuojamu automobiliu. R. Baika nusikaltimo vykdytojams pagelbėjo pasišalinti iš įvykio vietos, o vėliau – ir iš Lietuvos.

Arle Grabbi
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją