Gegužės 29-ąją, prieš vidurnaktį, policijos budėtojai sulaukė pranešimo, kad apvogta viename Šiaulių viešbutyje gyvenanti NATO karė iš Ispanijos.

Moteris išėjo pas kolegas, palikusi neužrakintą savo kambarį, o kai grįžo, neberado ant staliuko buvusių daiktų, kurių vertė siekė pustrečio šimto eurų. Bet už tai rado svetimą plastmasinį maišelį su prekėmis ir parduotuvės čekiu, praneša policijos atstovai.

Ikiteisminį tyrimą dėl vagystės pradėję pareigūnai apsilankė ant čekio nurodytoje parduotuvėje, peržiūrėjo vaizdo kamerų užfiksuotus vaizdus ir pagal nurodytą atsiskaitymo kasoje laiką surado atvaizdą vyro, kuris tą pačią dieną apsipirko toje parduotuvėje, o vėliau užsuko į viešbutį. Nors įtariamojo atvaizdą pareigūnai ir turėjo, tačiau jo asmenybė buvo vis dar nežinoma.

Kadangi pareigūnai tarpusavyje bendradarbiauja ir nuolat keičiasi informacija, tai elektroniniu paštu išplatinę įtariamojo atvaizdą tarp Šiaulių apskrities policijos pareigūnų, tyrėjai greit sulaukė vieno darbuotojo pranešimo, kad tą pačią gegužės 29-ąją jam teko turėti reikalų su ieškomu vyru dėl jo padaryto administracinio nusižengimo ir jo asmens duomenys jam žinomi. Paaiškėjus įtariamojo asmenybei, jo paieška ilgai nebetruko.

Vyrui dėl vagystės iš viešbučio kambario jau pareikštas įtarimas. Jis prisipažino tai padaręs. Anot vyro, į viešbutį užsuko, norėdamas čia pernakvoti, nes pavėlavo į Radviliškį važiuojantį traukinį.

Radviliškietis planavo pakilti į viršutinį viešbučio aukštą ir čia, kur nors kamputyje, praleisti naktį. Tačiau pamatęs praviras vieno kambario duris, neatsispyrė pagundai užeiti į vidų, o užėjęs ir pamatęs ant staliuko gulinčius daiktus, nebegalėjo atsispirti vilionei juos pasisavinti. Juos pasičiupęs, iš jaudulio ir skubėjimo kambaryje paliko turėtą maišelį. Tai - ne pirma vagystė šio vyro gyvenime. Už analogiškas nusikalstamas veikas jis jau ne kartą teistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją