Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, šių metų kovo 15 d. apie 4 valandą ryto, Kauno centre, prie meninės instaliacijos - automobilio su specialiu apšvietimu, dviračiu atmynęs vyras apšvietimą atjungė, o į automobilį pripylė degaus skysčio. Kai automobilis užsiliepsnojo, vyras sėdo ant dviračio ir nuvažiavo.

Policijos pareigūnams apžiūrint nusikaltimo vietą prie jų pristatė vyras, kuris atitiko asmens, galimai įvykdžiusio nusikalstamą veiką ir užfiksuoto vaizdo stebėjimo kameromis, požymius. Jo kuprinėje policijos pareigūnai taip pat rado ir pagrindinį nusikaltimo įrankį – butelį, iš kurio sklido benzino kvapas. Turimais duomenimis, šis asmuo jau buvo žinomas teisėsaugai dėl panašaus įvykdyto nusikaltimo su ugnimi.

Po šio galimai tyčinio padegimo M. B. buvo sulaikytas ir patalpintas į laikinojo sulaikymo kamerą. Ten jis taip pat sunaikino svetimą turtą - sudaužė vaizdo stebėjimo kamerą. Dėl šių abiejų nusikalstamų veikų M. B. pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 187 straipsnio 1 bei 2 dalis (turto sunaikinimas ar sugadinimas).

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją