Policija iš medikų gavo pranešimą, kad birželio 5 d. 15.56 val. į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką dėl apsinuodijimo buvo atvežta nepilnametė, gim. 2009 m.

Pareigūnams pranešta, kad atlikus šlapimo tyrimą, gauti teigiami atsakymai dėl organizme esančio amfetamino ir marihuanos.

Įtariama, kad narkotines medžiagas paauglei perdavė vaikinas, gim. 2002 m.

Pradėtas tyrimas pagal LR BK 140 str.

Šiaulių apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė informavo, kad mergaitė į ligoninę atvežta iš prekybos centro. Dėl įvykio atliekamas tyrimas, kol kas pareigūnai tvirtai negali pasakyti, ar įtariamuoju minimas vaikinas išties parūpino narkotinių medžiagų.

Vaiko teisių gynėjai iškart reagavo į įvykį.

„Mes, vaiko teisių gynėjai, kas kartą gavę pranešimą apie vaiko teisių pažeidimą imamės skubių veiksmų, kad būtų užtikrinti geriausi vaiko interesai. Apie Jūsų minimą įvykį gavome informaciją iš policijos pareigūnų, nedelsiant vykome į vaiko gyvenamą vietą, bendravome su paaugle bei jos įstatyminiais atstovais. Įvertinus situaciją, buvo pasiūlyta pagalba: aptarta situacija, vaikui ir už jį atsakingiems suaugusiems teikiama psichologinė, psichosocialinė ir kita būtina pagalba, patarta, į kokius specialistus jie dar gali kreiptis. Vaiko teisių gynėjai ir anksčiau teikė pagalbą šiai mergaitei bei už ją atsakingiems suaugusiems. Pastebėjus bet kokius vaiko teisių pažeidimus visada prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 ar į artimiausią Vaiko teisių apsaugos skyrių. Vaikai turi būti apsaugoti nuo bet kokio žalojančio poveikio“, – Delfi.lt teigė Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovė Silva Šimkevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)