Antradienį į Klaipėdos apygardos teismą kaltinamasis Mantas I. atvykęs į teismo posėdį nebuvo kalbus. Visą bylos nagrinėjimo laiką jis vengė kalbėti su žiniasklaida. Dėl jaunuolio nedaugžodžiavimo ir tvirtinimo, kad ne viską pamena, prokuroras Aurelijus Stanislovaitis pateikė prašymą atlikti psichiatrinę ekspertizę.

Anot prokuroro, smulkiai kalbėti apie ekspertizės išvadas jis negalintis, tačiau abejonės, ar vaikinas išties iškart po nusikaltimo jo neprisiminė, buvo išsklaidytos.

„Teismas gavo ekspertizės išvadas. Šiandien bus tęsiamas rodymų tyrimas. Dėl suprantamų priežasčių ir neviešo teismo posėdžio apie jas neaiškinsiu. Galiu pasakyti tiktai tiek, kad mano suvokimu, šiuo ekspertizės aktu yra paneigti kai kurie kaltinamosios pusės prisipažinimo savalaikiškumo“, – sako prokuroras.

Mantui I. atstovaujantis advokatas Osvaldas Martinkus sako, kad pagal išvadas, vaikinas galėjo viską prisiminti visas nusikaltimo aplinkybes, tačiau ši išvada, anot advokato, nieko nekeičia. Kaltinamasis kaltę pripažino pilnai tik pasikeitus advokatui.

Uždaruose teismo posėdžiuose toliau nagrinėjamoje byloje antradienį merginos advokatai prisijungė nuotoliniu būdu, tad ką jie mano apie ekspertų išvadas, iki teismo posėdžio pradžios, nebuvo įmanoma paklausti.

Byloje tęsiama ir vakarėlyje dalyvavusių liudytojų apklausa. Atėję prie teismo durų jauni žmonės nebuvo linkę kalbėtis su žiniasklaida ir teigė, kad įvykius jei stengėsi pamiršti, o ne nešiotis tą kraupų vaizdą atmintyje. Vienas vakarėlio dalyvių sakė, kad iškart po nusikaltimo jį pažadino ir paprašė pagalbos. Nubėgęs iki sužalotos merginos galvojo tik kaip jai padėti. Ar ji būtų prisišaukusi pagalbą, vaikinas sako nežinantis, nors muzika tuo metu buvo aptilusi.

Manto I. kalte, anot liudininkų, abejojančių nebuvo. Kai kurie vaikinai šaukė ant jo, tačiau linčo teismo nesurengė.

Delfi.lt primena, kad Nusikaltimas įvykdytas 2019 metų gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val.

Pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Sulaikius vaikiną paaiškėjo, kad įtariamasis neblaivus. Jam buvo nustatytas 1,12 prom. girtumas. Dukrą auginantis vienišas tėtis neslėpė buvęs sukrėstas, kai sužinojo apie žiaurų smurtą bei tai, kad įtariamasis – Jurbarko politikų sūnus ir tituluotas sportininkas.
Po įvykio jaunuolis buvo išmestas iš sporto klubo.

Tauragės apylinkės teisme Mantui I. buvo paskirta 3 metų ir keturių mėnesių lygtinė laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant trejiems metams. Bendra merginos ir jos tėčio patirta neturtinė žala įvertinta 12 tūkstančių eurų. Dar nebaigus nagrinėti bylos kaltinamojo šeima atlygino ir gydymo išlaidas, jos siekė apie 4 tūkst. eurų. Realios laisvės atėmimo bausmės siekę merginos advokatai ir prokuratūra tokį Tauragės apylinkės teismo sprendimą apskundė.

Klaipėdos apygardos teismas padidino neturtinės žalos dalį iki 15 tūkstančių eurų bei paskyrė Mantui I. papildomą įpareigojimą – vienus metus dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Byla dar kartą grįžo į Klaipėdos apygardos teismą, kai merginos advokatų skundas dėl realios bausmės nepaskyrimo pasiekė Aukščiausiąjį Lietuvos teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)