Penktadienį, 16.51 val., buvo gautas pranešimas, kad Alytus rajone, Nemunaičio seniūnijoje, Sudvajų kaime, po žaibo iškrovos užsidegė statomo namo stogas. Gaisro metu apdegė 10 kv. m medinių stogo konstrukcijų, buvo nuardyta 15 kv. m stogo dangos.

21 val. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Metalo gatvėje, dega apleistas namas. Atvykę ugniagesiai šalia degančio pastato rado gulinčią apdegusią moterį. Greitosios pagalbos medikai ją išvežė į ligoninę. Gaisro metu sudegė statinio stogas ir sienos, išdegė vidus, apdegė šalia stovintis medis.

21.05 val. pranešta, kad gaisras kilo Vilniuje, J. Jasinskio gatvėje esančiame viešbutyje. Gaisro metu pradėjo veikti signalizacija, dūmai tvyrojo trečiajame aukšte esančiame kambaryje. Gaisras kilo vonios patalpoje. Jo metu sudegė plaukų džiovintuvas, apdegė dalis kiliminės dangos. Iš viešbučio trečiojo ir ketvirtojo aukštų ugniagesiai išvedė 10 žmonių.

Šeštadienį, 07.37 val., Alytuje, Kurpių gatvėje, pro gyvenamojo namo stogą veržėsi dūmai. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta dalis stogo dangos. Name autonominiai dūmų detektoriai buvo įrengti.

Apie 16 val. gyvenamojo namo stogas atvira liepsna degė Lazdijų rajone, Veisiejų seniūnijoje, Babrų kaime. Gaisro metu sudegė stogas ir jo konstrukcijos, pradegė perdanga, išdegė antrojo aukšto vidus. Dūmų detektorių name nebuvo.

18.46 val. gaisras kilo Akmenės rajone, Ventoje, gamybos paskirties pastate. Atvykus ugniagesiams, gamykloje tvyrojo daug dūmų, viduje degė polimerinės medžiagos ruošiniai ir laidai. Gaisro metu apdegė ir elektros spinta bei sienos.

19.49 val. moteris pranešė, kad Kaišiadorių rajone, Rumšiškių seniūnijoje, Grabučiškių kaime, poilsiavietėje prie Kauno marių sprogo degus skystis, buvęs šalia kūrenamo laužo. Sprogimo metu moteris apdegė rankas ir nugarą.

Apie 22 val. Ukmergėje, Slyvų gatvėje, liepsnojo dviejų aukštų sodo namas. Jis gaisro metu sudegė. Įtariamas padegimas.

23.06 val. Pakruojo rajone, Žeimelio seniūnijoje, Grikpėdžių kaime, atvira liepsna degė medinis apleistas namas. Atvykus ugniagesiams, jo perdanga jau buvo sukritusi. Gaisro metu sudegė vienas stogo skliautas, apdegė kambarys.

22.41 val. gaisras kilo Vilniaus rajone, Riešės seniūnijoje, Užugriovio kaime. Liepsnojo pastato vidus, kur buvo įrengtas autoservisas. Patalpoje tvyrojo daug dūmų, degė ardomo automobilio akumuliatorius. Gaisro metu apdegė ardomo automobilio variklio skyrius ir elektros skydinė. Dūmų detektoriaus pastate nebuvo.

Sekmadienį, 15.13 val., Zarasų rajone, Imbrado seniūnijoje, Duburaičio II kaime, liepsnojo rąstinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė pusė jo stogo konstrukcijų, apdegė sienos ir viduje buvę daiktai.

15.22 val., Šakių rajone, Lekėčių seniūnijoje, Jančių kaime, atvira liepsna degė medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė pastatas ir prie jo priblokuotas medinis priestatas, 4 rulonai šiaudų, vamzdžiai, gipso kartono lakštai, 2 dviračiai, namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai nuo ugnies išgelbėjo traktorių „Belarus“, 3 medinius ūkinius pastatus ir šiltnamį.

Penktadienį, 9.52 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, nuo stataus šlaito nuslydo vaikas, įtariama kojos trauma. Ugniagesiai nusileido nuo šlaito, iškėlė vaiką ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Šeštadienį, 13.26 val., pranešta, kad Vilniuje, Gabijos gatvėje, statybvietėje vaikas įkrito į 10 m gylio šulinį. Šulinys buvo nenaudojamas, be vandens. Ugniagesiai aukštalipiai vaiką iškėlė ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

20.49 val. gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Mickūnų miestelyje, vandens telkinyje skęsta žmogus. Iki atvykstant ugniagesiams skęstantį vyrą į krantą ištraukė jo sūnus ir šalia ne tarnybos metu buvęs Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 4-osios komandos ugniagesys gelbėtojas. Žmogus perduotas greitosios pagalbos medikams.

Sekmadienį, 16.16 val., pranešta, kad Plungėje, Gandingos HE tvenkinyje, skęsta žmogus. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, vandens paviršiuje žmogaus jau nesimatė, vyras buvo paniręs po vandeniu. Po keliolikos minučių paieškos skenduolis buvo rastas už 15 m nuo kranto.

17.21 val. gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Kopų gatvėje, prie Šiaurinio molo Baltijos jūroje skęsta vaikas. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, mergaitė jau buvo ištraukta. Ją išgelbėjo kaituotojai.

17.57 val. pranešta, kad Klaipėdoje, Girulių paplūdimyje, Baltijos jūroje skęsta du vaikai. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai pamatė, jog jūroje, maždaug už 300 m nuo kranto, vandenyje mojuoja žmogus. Prie žmogaus priplaukė paplūdimio gelbėtojų vandens motociklas, ištraukė ir į krantą parplukdė du sąmoningus žmones. Po greitosios pagalbos medikų apžiūros jie abu buvo išvežti į gydymo įstaigą. Pranešimas, kad skęsta vaikai, nepasitvirtino.

Šeštadienį, 21.13 val. pranešta, kad Kaune, Brastos gatvėje, šuo įkrito į 10 m gylio kanalizacijos šulinį. Šunį ir jį gelbėjusį šeimininką iš šulinio ištraukė ugniagesiai gelbėtojai.

23.16 val. Vilniaus ugniagesiai vyko gelbėti Dūkštų gatvėje tarp namo blokų įstrigusio katino. Jie išlaisvino gyvūnėlį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją