Minėti laikikliai buvo aptikti ir sulaikyti dar gegužės 27 d., kai muitinės kriminalistai atliko kratą įmonės sandėlyje Kaune.

Šešis vienetus specialių laikiklių (БДЗ-57KP-BM), skirtų kariniam rusiškam sraigtasparniui MI-171, Lietuvos įmonė, užsiimanti aviacinės įrangos remontu ir prekyba, įsivežė iš Estijos.

Muitinės pareigūnai įtarė, kad laikikliai priskirtini ginklams, tad buvo įvežti pažeidžiant nustatytą tvarką, be būtinų tokiais atvejais leidimų, kuriuos išduoda Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos. Pareigūnų žiniomis laikikliai vėliau turėjo būti išgabenti į vieną užsienio valstybę.

Lietuvos policijos specialistai patvirtino, kad šie įtaisai yra skirti aviacinių bombų paleidimui, taigi, pagal Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo 3 straipsnio 14 punktą priskirtini A kategorijos ginklui. Šių ginklų civilinė apyvarta yra draudžiama – ūkio subjektai jų negali nei įvežti, nei laikyti.

Laikikliai dar bus perduoti papildomai detaliai ekspertizei, o MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ginklų kontrabandos, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)