Vidurnaktį, tikrinant iš Baltarusijos į Lietuvą per Kenos geležinkelio postą atvažiavusį traukinį su skaldos kroviniu, muitininkai viename iš vagonų, po skalda, surado užkastas 56 dėžes su baltarusiškomis cigaretėmis. Toliau tęsiant tikrinimą, po gero pusvalandžio, jau kitame vagone, aptikta dar 60 dėžių su rūkalais „Minsk Capital QS“.

Iš viso muitinės pareigūnai surado ir sulaikė 116 dėžių (58 tūkst.) baltarusiškų cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 213 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra prokurorai.

Šiemet MKT pareigūnai jau pradėjo 12 ikiteisminių tyrimų dėl rūkalų kontrabandos gabenimo geležinkelio transportu. Apie trečdalis sulaikomų nelegalių cigarečių yra aptinkamos traukiniuose. Pernai tabako gaminių geležinkelyje buvo sulaikoma maždaug perpus mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją