Anot policijos pareigūnų, pranešimas gautas 11.06 val. Neprisistatęs asmuo pareiškė, kad po kelių minučių įvyks sprogimas pastate, kuriame dirba LNK komanda.

Nors įtariama, kad asmuo grasino melagingai, žmonėms teko evakuotis, o atvykę pareigūnai ėmė tikrinti pastatą.

Skambinęs vyras sukėlė įtarimų, nes kaip priežastį nurodė LNK paramą Ukrainai karo metu. Be to, skambinęs asmuo tikino, kad sprogimas įvyks po aštuonių minučių. Laimei, tuo metu jokio sprogimo nebuvo.

Kol pastatas nebus nuodugniai patikrintas, žmonėms tenka laukti lauke. Į įvykio vietą iškvieti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“ pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Papildyta: Grasinamo skambučio sulaukė žurnalistas, kuris tiesiogiai LNK nedirba, tačiau šiuo kanalu rodomos ir jo rengtos laidos. Skambučio sulaukęs vyras Delfi.lt sakė, kad anonimas skambino ne mobiliuoju telefonu, kas toks neprisistatė, tačiau pokalbio metu žurnalistas suabejojo, ar rusišku akcentu kalbantis žmogus yra blaivus.

Papildyta: Apie 13-tą valandą „Aro“ pareigūnai leido grįžti žmonės prie darbų, tiesa, prieš tai žmones instruktavo, į ką atkreipti dėmesį, net jei pastate sprogmenų nerado.

LNK žinių tarnybos redaktorė Ligita Krisiūnaitė Delfi.lt sakė, kad žmonės apie galimą pavojų sužinojo iš atvykusių policijos pareigūnų.

„Atvažiavo policija ir pasakė išeiti iš pastato. Darbuotojai kurį laiką rikiavosi lauke, tačiau atvykęs „Aro“ liepė pasitraukti nuo pastato kuo toliau. Žinių tarnyba tuo metu kaip tik įnirtingai ruošėsi vidurdienio žinioms. Prieš pat išeinant spėjo dar sutarti, ką paleisti vietoj žinių. Teko visiems mesti darbus ir išeiti“, - sakė L. Krisiūnaitė.

Maždaug valandą tikrinę pastatą „Aro“ pareigūnai pranešė neaptikę sprogmenų. Visgi prieš grįždami į pastatą žmonės turėjo išklausyti instruktažą, kaip elgtis ir į ką atkreipti dėmesį, net ir neradus sprogmens.

Papildyta: Panašiu laiku pranešimą apie planuojamą sprogimą gavo ir specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Čia taip pat buvo patikrintos patalpos ir, anot policijos pareigūnų, sprogmenų nerasta.

STT Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Keblienė Delfi.lt sakė, kad apie priežastis, kodėl grasinama, jų atveju, pasakyta nebuvo. Skambinęs asmuo grasinimus išsakė per „pranešk STT“ liniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)