Pareigūnai praneša, kad birželio 2 dieną 19.30 val. Jonavoje, J. Ralio g., policijos pareigūnams patikrinus automobilį „Audi A6“, vairuojamą vyro (g. 1988 m.), vidaus salone ir bagažinėje rastos septynios dėžės bei maišas, kuriuose buvo nelegaliai gabentos akcizais apmokestintos prekės.

Vairuotojas gabeno apie 2000 vnt. cigarečių pakelių „Fest“, 500 vnt. cigarečių pakelių „Minsk capital QS“ ir 1000 vnt. cigarečių pakelių „Minsk capital“.

Visos cigarečių rūšys – su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Bendrai rasta cigarečių vertė siekia beveik 12 000 eurų. Automobilį vairavęs kaunietis iki šiol policijos pareigūnams nebuvo žinomas.

Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto dispovanimo akcizais apmokestintomis prekėmis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199-2 str. 2 d. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją