Oficiali deklaruota, kad konteineryje turėjo būti 25 tonos pieno miltelių iš Baltarusijos. Tačiau apie 9 val. pradėję tikrinimą ir atvėrę konteinerį, muitinės pareigūnai išvydo ant maišų su legaliu kroviniu sumestas kontrabandinių cigarečių dėžes, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Iš viso rasta 12 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Superslims“ ir „NZ Gold“. Nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau, nei 43 tūkst. eurų.

Kontrabandinės cigaretės buvo sulaikytos. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Tai jau devintas cigarečių kontrabandos traukiniuose sulaikymas Lietuvos muitinėje šiemet. Nelegalūs rūkalai, aptikti geležinkelio transporte, sudaro apie trečdalį. visų 2022 m. cigarečių kontrabandos sulaikymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)