Studentai jau prieš keletą dienų pastebėjo miškelyje lytinę aistrą tenkinantį nuogalių, kuris jį pastebėjusius praeivius palydi su šypsena.

Saulėtekyje tai ne naujiena, šioje vietoje jau daugelį metų pastebimi iškrypėliai. Ji gana patogi tokiam užsiėmimui, kadangi aplink miškeliai, kuriuose įmanoma pradingti.

Kad tokį žmogų sugauti sudėtinga, patvirtina ir pareigūnai, kurie buvo informuoti apie vėl žmones gąsdinantį vyriškį.

„Sostinės policija gegužės 23 dieną 18.40 val. yra gavusi vieną pranešimą, kad Saulėtekio al. Vilniuje, šalia namo nr. 15, moteris pastebėjo vyriškį, kuris krūmuose viešai tenkino savo lytinę aistrą. Atvykę pareigūnai apžiūrėjo teritoriją, tačiau jokio požymius atitinkančio asmens nepastebėjo“, – Delfi informavo policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Net ir vyrui įkliuvus, būtų taikoma administracinė atsakomybė už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, už tai numatyta bauda nuo 30 iki 140 eurų. Tiesa, už pakartotinius pažeidimus ir tada, jei tenkinamasi nepilnamečių akivaizdoje, gali grėsti ir baudžiamasis persekiojimas.

Nori pradėti iškrypėlio medžioklę

Socialiniuose tinkluose jaunuoliai pradėjo tartis apie galimybę patiems imtis iniciatyvos ir „pradėti maniako medžioklę“.

Univero laikais mes patys gaudėm žąsininką, tik nežinau, ar tą patį, – istorija pasidalino Bartas. -Prieš kelis metus mačiau irgi studenčiokai vyriokai šioj grupėj ragino susitvarkyt su juo, ėjo gaudyt ir tema užtilo tai spėju sėkminga medžioklė. Dabar istorija kartojasi. Eikit tvarką daryt – kitaip nieko nebus.“

Prieš 10 metų Saulėtekyje daryta nuotrauka

Tokiai iniciatyviai pritarė ir daugiau žmonių, pastebėjusių, kad jei iškrypėlis nebus laiku sustabdytas, gali įvykti ir didesnė nelaimė.

Paklaustas apie tokias iniciatyvas, T. Bražėnas paminėjo, kad jei būtų veikiama neperžengiant teisės aktų ribų, taip būtų galima bandyti spręsti problema.

„Saugios kaimynystės grupės būtų labai tinkamos šiai situacijai suvaldyti. Susiburti ir užkirsti kelią daromiems pažeidimams yra sveikintinas noras, tačiau nustačius tokį asmenį ar jį sulaikius turėtų būti informuojami pareigūnai, kurie jį patrauks atsakomybėn“, – kaip reiktų elgtis patarė policijos atstovas.

Gali grėsti ir teistumai

Tačiau piktybiniams ir daugkartiniams pažeidėjams už tokį nederamą elgesį gali grėsti ir daug rimtesnės pasekmės.

Tuo yra įsitikinęs garsiausiu Lietuvos ekshibicionistu tituluojamas Vaclovas iš Šiaulių, kuris dėl viešo lytinių organų demonstravimo yra užsidirbęs daugiau nei 30 administracinių baudų ir virš 10 teistumų, jam ne kartą dėl to teko atsidurti areštinėje.

„Taip elgiuosi ne pirmą kartą ir man tai labai patinka, jaučiu didelį malonumą, – per vieną apklausą pareigūnams pasakojo Vaclovas, kai mieste atsisėdo ant suoliuko ir pradėjo masturbuotis. – Suprantu, kad taip daryti negražu ir nepadoru, bet sau nieko negaliu padaryti.“

Kito teismo metu Vaclovas yra pasakojęs, kad norėjo atsigerti alaus, bet neturėjo pinigų, todėl nusprendė pasimasturbuoti.

„Norėjau nusilengvinti, bet išėjo jau nebenusilengvinimas“, – teisinosi vyras.

Apie Vaclovą policijai kartą pranešusi moteris prisiminė, kad ją pamatęs vyras nė kiek nesusigėdo, atvirkščiai, net pradėjo šypsotis. Ekspertų nuomone, būtent tokios reakcijos ir galima tikėtis, kadangi ekshibicionistai susijaudina būtent tada, kai yra stebimi.

Nors tokie iškrypėliai gali juos pamačiusius žmones traumuoti psichologiškai, dažnu fizinės grėsmės jie nekelia. Delfi jau anksčiau rašė, kad pasak eksperto, norvegų seksologo Thoro Langfeldto vieni apsinuogina, nes tiesiog jaučia didžiulį lytinį pasitenkinimą stebimi moterų, kitais atvejais tai susiję su sadistiniais ar mazochistiniais pasitenkinimo būdais. Pirmu atveju pasitenkinimą teikia moters išgąstis, antru – gėda prieš save patį ir baimė būti nubaustam. Todėl specialistai rekomenduoja į tokį elgesį niekaip nereaguoti.

Kadangi ekshibicionizmas priskiriamas prie seksualinio pasirinkimo sutrikimų, tokio elgesio kamuojamus žmones reiktų gydyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)