Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno teritorinės muitinės pareigūnai, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Turimais duomenimis, antradienio vakare ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu muitinės patrulis sustabdė automobilį „Seat Altea XL“, kurio vairuotojas tikino grįžtantis iš kelionės, tačiau kalbėjo nerišliai, nesugebėjo paaiškinti kelionės tikslo, todėl pareigūnams jo elgesys sukėlė įtarimų.

Muitinės pareigūnams atlikus detalią automobilio patikrą, aptikta sudėtinga slėptuvė – valdoma elektromagnetais ir atsiverianti vieno mygtuko paspaudimu. Slėptuvėje rasti keturi paketai su baltais milteliais – iš viso apie 4,5 kg. Sprendžiant iš pirminio narkotikų aptikimo testo duomenų, tai gali būti kokainas. Juodojoje rinkoje toks šių kvaišalų kiekis gali kainuoti apie 0,5 mln. eurų.

Kvaišalai, automobilis ir jo vairuotojas buvo sulaikyti. Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė teismo prašė skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Teismas šį prašymą patenkino, įtariamasis suimtas vienam mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)