Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyrius. Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Prokuratūra informavo, kad minėti asmenys kaltinami įsibrovę į Marijampolės rajono gyventojo namus ir sunkiai jį sužaloję. Bylos duomenimis, prieš nukentėjusįjį smurtauta ilgai ir žiauriai, jis muštas gumine lazda, įvairiais daiktais ir kumščiais. Kaltinamieji iš nukentėjusiojo namų išsinešė televizorių, gitarą, plaukų kirpimo mašinėlę bei banko atsiskaitymo kortelę. Kortelės PIN kodą iš nukentėjusiojo įsibrovėliai išreikalavo smurtu.

Bejėgiškos būklės nukentėjusį namuose kitą dieną rado jo šeimos narė, o namo šeimininko telefonas buvo rastas įmestas į vandenį, galimai todėl, kad šis negalėtų išsikviesti pagalbos. Vėliau ekspertai nukentėjusiajam nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Visiems trims marijampoliečiams pareikšti kaltinimai dėl keturių Baudžiamojo kodekso straipsnių: plėšimo (BK 180 str. 2 d.), sunkaus sveikatos sutrikdymo (BK 135 str. 2 d. 9 p.), neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone (214 str. 1 d.) ir dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo (215 str. 1 d.). Griežčiausia už šias veikas numatoma bausmė - laisvės atėmimas iki dvylikos metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją