Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, atlikdami kitą ikiteisminį tyrimą, dar 2020 metų kovo mėnesį, į kaltinamojo gyvenamąją vietą vyko atlikti kratos. Tą kartą vyras buvo išvykęs į užsienį. Tik po pusmečio, jam grįžus, pakartotinai atvykę policijos pareigūnai atliko kratą nuomojamame bute ir garaže – jos metu rasti du neteisėtai laikomi revolveriai ir 43 vnt. šovinių.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, teisėsaugai žinomas vyras tikino, kad ginklai laikomi savigynai, tačiau šiuo metu galiojantys teisės aktai draudžia jam, kaip teistam asmeniui, įsigyti ginklą. Asmenys, norintys gauti leidimą ginklui, turi atitikti „Lietuvos Respublikos ginklų kontrolės ir šaudmenų įstatyme“ ir Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakyme „Dėl Fizinių asmenų ginklų ir šaudmenų civilinės apyvartos tvarkos aprašo patvirtinimo“ pateiktus reikalavimus.

Kaltinamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją