Panika Justiniškių rajone pasėjęs incidentas užfiksuotas gegužės 3-iosios vakarą.

Policijos duomenimis, apie 18 val. Taikos stotelėje, iš autobuso išlipęs nepažįstamas vyras 2 kartus kumščiu trenkė 12-os metų mergaitei.

Nurodoma, kad mažametei medikai suteikė pagalbą, gydymą ji tęsė namuose.

„Jokie daiktai nepaimti. Po įvykio smurtautojas pabėgo. Yra liudininkų, pradėta baudžiamoji byla. Smurtautojas dar nerastas“, – tokia žinutė netrukus po užpuolimo ėmė sklisti po feisbuką.

Gyventojai pradėjo dalintis informacija, kad panašių įvykių galėjo būti ir daugiau.

„Yra ir dar viena nuskriausta mergaitė, sumušta toje pačioje Taikos stotelėje prieš keletą savaičių. Irgi vidutinio amžiaus vyro. Gal yra ir daugiau nukentėjusių mergaičių? Smurtautojas pasirenka lengviausias aukas, mergaites. Jei žinote ar girdėjote panašių atvėjų paskatinkite nukentėjusius kreiptis į policiją“, – skelbta feisbuke.

Taip pat gyventojai tikino, kad įtariamasis gali būti maždaug 30-45 amžiaus vyras, tamsių, ilgų, į kuodą susuktų plaukų, neskustu veidu, apsirengęs juodai. Pamačius tokį vyrą žmonės raginami pranešti apie jį teisėsaugai.

Vilniaus apskrities policijoje Delfi sužinojo, kad dėl įvykio vis dar vyksta ikiteisminis tyrimas, atliekami įvairūs veiksmai, peržiūrimi netoli užpuolimo vietos esančių vaizdo kamerų įrašai.

Tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 3 d., čia numatyta atsakomybė už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą mažamečiui. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Tyrimą kontroliuojanti prokurorė Žaneta Žalėnaitė Delfi sakė, kad kol kas įtariamasis nėra nustatytas. Tačiau ji patikino, kad kol kas daugiau išpuolių su tuo pačiu žmogumi nėra siejama.

„Kad būtų koks nors sistemiškumas ir kad tas pats asmuo galimai būtų daugiau kažką tokio padaręs duomenų nėra, kol kas nėra“, – paklausta apie soc. tinkluose sklindančius nuogąstavimus atsakė prokurorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją