Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Policijos departamento (PD) Imuniteto valdybos Kauno skyrius, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kelių patrulis D. Č. šių metų sausio mėnesį du kartus galimai reikalavo kyšių iš vairuotojų, kurie vairuodami kalbėjosi mobiliaisiais telefonais. Vienu atveju, D. Č., sustabdęs vilkiką, vairuotojui liepė nekalbėti, parodė į savo įjungtą tarnybinę vaizdo kamerą, ant lapuko užrašė, kokia bauda gresia už tokį pažeidimą ir gestais parodė numesti pinigus ant automobilio grindų. Vairuotojui paklusus, nusižengimas dėl naudojimosi telefonu vairuojant užfiksuotas nebuvo.

Antru atveju gauti kyšį buvo siekiama beveik identišku būdu, policijos pareigūnui užrašant baudos dydį ir gestais parodant susimokėti. Tačiau šį kartą vairuotojas bandė paduoti mažesnę sumą, nei jam buvo parašyta. Pareigūnui parodžius, kad toks kyšis yra per mažas, vairuotojas sumokėjo jo reikalaujamą sumą ir vairuotojas buvo paleistas iš įvykio vietos. Abiem atvejais dėl galimo kyšio reikalavimo PD Imuniteto skyriui pranešė patys vairuotojai.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją