Ford Focus“ priekyje jų važiavo didžiuliu greičiu, po to jį staiga labai sumažino, ir vėl ėmė greitėti bei vinguriuoti keliu, nuolat įvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą. Jaunosios pareigūnės įtarė, kad jo vairuotojas neblaivus. Susisiekusios su tarnyboje esančiais kolegomis ir pranešusios apie kelyje atsiradusią grėsmę, jos, nepaisydamos savo asmeninių planų, nepaisydamos, kad jų maršrutas nesutapo su „Ford Focus“ maršrutu, nusekė paskui jį, kolegoms pranešdamos apie jo maršrutą ir filmuodamos sekamą automobilį.

Sesės pergyveno, kad pavojingai manevruojantis automobilis kelyje nesutiktų priešpriešiais atvažiuojančios transporto priemonės. Neblaivaus vairuotojo neatsakingas vairo suktelėjimas galėjo sukelti nelaimę su tragiškomis pasekmėmis.

Pasiekęs Betygalą, Šiluvos g. automobilis sustojo. Pareigūnės taip pat. Iššokusi iš automobilio Raimonda atidarė dureles ir iš spynelės ištraukė automobilio raktelius. Vairuotojas salone buvo vienas. Įtampa nuslūgo, nes, važiuojant iš paskos, nakties tamsoje negalima buvo įžiūrėti, kiek asmenų sėdi automobilyje. Jis galėjo būti pilnas girtų ir neprognozuojamų asmenų. Tačiau ši mintis pareigūnių neišgąsdino, nors jos buvo ne tarnybos metu ir su savimi neturėjo nė vienos spec. priemonės.

Netrukus prie sustojusių transporto priemonių privažiavo tarnyboje esantys Raseinių kolegos. Alkoholio matuoklis vairuotojui parodė sunkų – 2,81 prom. girtumą. 34 metų Raseinių rajono gyventojas girtas prie vairo sulaikomas jau ne pirmą kartą. 2018 m. rugpjūtį jis pareigūnų buvo sulaikytas Raseinių r., Prociūnų k., kai, būdamas vidutinio girtumo (1,69 prom.), vairavo traktorių.

Tiek šįkart, tiek tada, transporto priemones vairavo, neturėdamas tam teisės, nes jos nėra įgijęs. Dėl savo neatsakingo poelgio raseiniškiui prieš teismą teks stoti jau antrą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją