Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Misevičius.

Bylos duomenimis, 2020 m. rugpjūčio mėnesį viename iš Šiaulių biliardo klubų kilo konfliktas tarp pažįstamų asmenų – merginos ir jos pakviesto pažįstamo, žymiai vyresnio vyro, kuris atvyko iš jos gimtojo Šilutės miesto. Jiems kartu vaišinantis alkoholiniais gėrimais bare, vyras staiga užpuolė ir sudavė merginai kumščiu, tačiau tai nesutrukdė jiems vėliau kartu grįžti į jos namus. Ten nukentėjusioji buvo dar kartą sumušta ir vėliau – išžaginta. Nustatyta, kad nusikaltimo metu vyras buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų, praneša Generalinė prokuratūra.

Iš karto po įvykio moteris kreipėsi į policijos pareigūnus, kurie netrukus rado minėtą vyrą. Tiriant šią nusikalstamąją veiką du kaltinamojo pažįstami vyrai bandė paveikti nukentėjusiąją. Jie moteriai žadėjo atlygį, kad ši dėl išžaginimo duotų melagingus parodymus kaltinamojo naudai.

Kaltinamasis į teisiamųjų suolą sėdo ne pirmą kartą – praeityje vyras teistas 20 kartų, iš kurių paskutinius kartus dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, viešosios tvarkos pažeidimo ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Šiaulių apygardos teismas balandžio 27 d. nutartimi konstatavo, kad pirmos instancijos teismo nuosprendis teisėtas ir pagrįstas, t. y., kad kaltinamasis padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio („Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“) 1 dalyje ir 149 straipsnio („Išžaginimas“) 1 dalyje, ir paliko galioti jam paskirtą bausmę – 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimą.

Asmenims, siekusiems padaryti įtaką nukentėjusiajai, apygardos teismas taip pat paliko pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo jie buvo pripažinti kaltais dėl poveikio nukentėjusiajai. Jiems paliko paskirtas bausmes – laisvės apribojimą 1 metams įpareigojant bausmės vykdymo metu neišvykti iš gyvenamosios vietos bei dirbti arba būti registruotiems Užimtumo tarnyboje.

Šis apeliacinės instancijos teismo nuosprendis įsigalioja nuo jo paskelbimo dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)