Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, dar prieš vidurnaktį, keturi policijos ekipažai išsirikiavo Drujos gatvėje. Netrukus, apie 23 val. prie patikros vietos privažiavo „Mini Cooper“ automobilis, kuriuo iš baro važiavo keturi bičiuliai. Nepamatuota drąsa vairuotojui tapo skaudžia pamoka, nors baudžiamosios atsakomybės ir neužsitraukė.

Vairuotojas pareigūnus patikino, kad išgėrė „kelis bokalus“ prieš keletą valandų ir drąsiai sutiko pasitikrinti blaivumą. Pirmosios patikros metu alkoholio matuoklis parodė 0,85 prom. girtumą, o po penkiolikos minučių atlikus antrąją patikrą – 0,93 prom. girtumą.

Drąsa vairuoti „Mini Cooper“ jaunuoliai įsimins ilgam. Vairavimas, esant lengvam girtumui, užtraukia 1200-1500 eurų baudą ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.

Kol policijos pareigūnai pildė protokolą, „Mini Cooper“ ekipažui teko ieškoti pagalbos, kad automobilis neatsidurtų saugojimo aikštelėje. Jauni vaikinai surado blaivų draugą, kuris neatsisakė padėti.

Dauguma patikrintų vairuotojų buvo blaivūs, tik vienam „Audi“ vairuotojui patikra parodė leistiną vairuoti alkoholio kiekį – 0,26 prom., tačiau vyras turėjo reikiamą dvejų metų stažą, tad nemalonumų dėl to nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)