VAT praneša, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino į Baltarusiją vykusio 41-erių Kirgizijos piliečio ir jo vairuoto automobilio „Mercedes Benz Sprinter“ dokumentus.

Kroviniams gabenti pritaikyta 2003 m. pagaminta transporto priemonė buvo pažymėta lenkiškais numeriais. Patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad įrašai registracijos dokumente nesutapo su identifikaciniais krovininio automobilio kėbulo numeriais. Vyrui nebuvo leista išvažiuoti į užsienį.

Tolesnes šio įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai.

Už disponavimą suklastotu dokumentu ar jo panaudojimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pirminiais duomenimis, užsienietis šiuo automobiliu į Lietuvą atvyko iš Lenkijos, t.y. per Europos Sąjungos ir Šengeno vidaus sieną, kur nuolatiniai pasienio tikrinimai nėra atliekami.

Vairuotojas po apklausos paleistas. Automobilis laikinai saugomas Vilniaus rinktinėje.

Šią savaitę tai jau ketvirtas atvejis, kuomet VSAT pareigūnai Lavoriškių punkte nutraukia įtariamas klastotes pateikusių užsieniečių keliones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją