Nuvykę į nurodytą Šikšnių kaime esančią Sodžiaus gatvę, Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai rado tik apgadintus du medžius. Automobilio, kaip ir jo stabdymo žymių, ten nebuvo.

Pasišalinusio iš eismo įvykio automobilio paieška tyrėjus atvedė į toje pat gatvėje tolėliau esančio namo kiemą. Čia stovėjo sudaužytas „Opel Frontera“, apie kurį vaikščiojo trys jaunuoliai, du iš jų - nepilnamečiai. Kad jaunuoliai neblaivūs, abejonių nekilo. Alkotesteris tą tik patvirtino. Vaikinai girtėjo pareigūnų akyse. Jei iš pradžių 27 metų vaikinui buvo nustatytas 1,47 prom. girtumas, tai po keliolikos minučių pakartotinio patikrinimo metu nustatytas 2,41 prom. girtumas. 16-mečiui pirmą kartą nustatytas 0,88 prom. girtumas, pakartotinio patikrinimo metu - 1,59 prom. Tai bylojo, kad alkoholis buvo vartotas visai neseniai, nes jo koncentracija didėjo.

15-mečiui nepilnamečio broliui alkoholio matuoklis parodė 0,66 prom. Pakartotinai jis tikrintas nebuvo, nes dėl sužalotos galvos medikai jį išvežė į ligoninę. Jam diagnozuotas galvos sumušimas, smegenų sukrėtimas, viršugalvio žaizda.

Šio jaunuolio 16-metis brolis sužalojimų ir ligoninės išvengė, tačiau atsidūrė policijoje, nes nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, nepaisė jų įspėjimo, kad, jei nesiramins, jam bus taikoma administracinė atsakomybė. Kadangi asmuo į tai nereagavo, prieš jį teko panaudoti fizinę prievartą bei antrankius ir uždaryti policijos pareigūnų tarnybinio automobilio laikinojo sulaikymo patalpoje. Būdamas čia, vaikinas ir toliau necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo policijos pareigūnus, į darbą paleido kojas ir, jomis spardydamas, suskaldė keletą laikinojo sulaikymo patalpos vietų.

16-mečiui buvo surašytas protokolas už tris administracinius nusižengimus - statutinių valstybės tarnautojų teisėtų nurodymų nevykdymas, pareigūnų garbės ir orumo pažeminimas ir alkoholinių gėrimų vartojimas, kai tai daro jaunesni negu dvidešimties metų asmenys. Ir tai dar ne viskas. Vaikinui dar teks atlyginti turtinę žalą už policijos tarnybinio automobilio apgadinimą.

Šalia apgadinto automobilio buvęs 27 metų vaikinas su pareigūnais nekonfliktavo. Ant jo veido ir kojos buvo matyti muštos žaizdos, kurias galimai „užsidirbo“ per eismo įvykį. Po poros dienų šis vaikinas kreipėsi į medikus ir jam buvo diagnozuotas kojos piršto lūžis.

Pareigūnai nustatė, kad automobilis priklauso sodyboje, kurioje jis buvo rastas, gyvenančiam vyrui, pas kurį vyko išgertuvės, tačiau kuris, pirminiais duomenimis, pasivažinėjime nedalyvavo. Kas iš automobiliu važiavusios trijulės vairavo, jaunuoliai laiko paslaptyje, nė vienas nedrįsta prisipažinti, visi tvirtina, kad nieko nežino ir nieko neatsimena. Kadangi eismo įvykyje sužaloti net du žmonės, pradėtas ikiteisminis tyrimas ir jo metu bus atlikti kriminalistinių tyrimų specialistų surinktų įkalčių tyrimas, kuris ir padės identifikuoti vairuotoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją