Balandžio 15 d., apie 22.50 val., Kaune, Julijanavos g., iš didelių gabaritų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelės, prakirpus tvorą, buvo pavogti ten esantys metalai. Kokia buvo padaryta turtinė žala – tikslinama.

Pareigūnai, vykdydami galimai metalus pavogusių asmenų paiešką, netrukus sulaikė vyrą (gim. 1982 m.). Kitas asmuo (gim. 1982 m.) buvo sulaikytas namuose Aleksote. Abu sulaikytieji policijos pareigūnams jau yra žinomi. Atliekant kratą vagyste įtariamojo vyro namuose, Veiverių pl., pas kartu buvusią moterį (gim. 1979 m.) pareigūnai aptiko galimai narkotinių medžiagų.

Dėl šių įvykių Kauno apskr. VPK Nemuno policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. (dėl vagystės) ir pagal 259 str. 1 d. (dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Už įvykdytą nusikalstamą veiką vyrams gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų, o moteriai – laisvės atėmimas iki dvejų metų.
Tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją