Pirmasis traukinys, vežęs medžio granules, į Keną atvažiavo ketvirtadienio, balandžio 7 d., vakare, apie 20 val.

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai patikrinę vagonus, viename jų, tiesiog ant medžio granulių pakuočių, išvydo sumestas baltarusiškų cigarečių dėžes. Iš viso rasta 150 dėžių (75 tūkst. pakelių) įvairių rūšių cigarečių „Minsk City“, „Fest 7“ ir „Fest“.

Antras kontrabandos krovinys sulaikytas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, balandžio 8–ąją, apie 00.30 val. Tuomet, tikrinant kitą traukinį su anglies kroviniu iš Baltarusijos, po anglimi irgi rastos užkastos kontrabandinių cigarečių dėžės. Iš viso aptiktos 73 dėžės (36,5 tūkst. pakelių) cigarečių „Fest“.

Dėl abiejų įvykių Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėti ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Bendras Kenoje sulaikytų nelegalių rūkalų kiekis – 111, 5 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė (su mokesčiais) – daugiau, nei 400 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją