Prokuratūra informavo, kad ikiteisminį tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo skyriaus prokurorė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2021 m. liepos mėnesį, kai vaikų vasaros stovykloje netikėtai pagimdė trylikametė. Atsižvelgiant į nukentėjusiosios amžių, tyrimo metu buvo siekiama maksimaliai greitai atlikti visus būtinus procesinius veiksmus. Ikiteisminis tyrimas baigtas gavus specialisto išvadas ir ekspertizės aktą.

Kaltinamasis yra pilnametis asmuo, jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Asmuo teisėsaugai žinomas, jo atžvilgiu yra ir daugiau pradėtų ikiteisminių tyrimų.

Pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 4 dalį tam, kas išžagino mažametį asmenį, numatytas laisvės atėmimas nuo penkerių iki penkiolikos metų. Pagal BK 138 straipsnio 2 d. 1 p. dėl nesunkaus mažamečio sužalojimo gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Delfi primena, mergaitė vaiką pagimdė būdama vienoje vaikų vasaros stovykloje naktį iš liepos 13 į 14 dieną.

Kaip portalui „Delfi“ anksčiau yra pasakojęs Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Dmitrijus Kačiurinas, į jų gydymo įstaigą jauna mama atvežta jau pagimdžiusi.

„Kūdikis buvo išnešiotas, tik mažesnio svorio. Gimdymas nebuvo komplikuotas. Atvežtų mamos ir vaiko būklė buvo patenkinama. Jiems suteikta pagalba, su mama bendravo socialiniai darbuotojai, psichologas, o vėliau abu išleisti namo“, – sakė D. Kačiurinas.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Kauno mieste, Kauno ir Marijampolės apskrityse Ramunė Liubinaitė tuomet pasakojo, kad apie stovykloje pagimdžiusios nepilnametės gimdymą vaiko teisių gynėjai sužinojo iškart.

„Alytaus apskrities vaiko teisių gynėjai pranešimą apie pagimdžiusią nepilnametę iš vaikų vasaros stovyklos gavo naktį iš liepos 13 į 14-ąją. Vaiko teisių gynėjai nedelsdami nuvyko į ligoninę, bendravo su gydytoju, aiškinosi, ar jaunai mamai reikalinga kokia nors skubi pagalba.

Pirminiais duomenimis, šeima apie dukros nėštumą nežinojo, ji pati – taip pat“, – komentavo R. Liubinaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją