Dar prieš šį reidą, penktadienio dieną ir vakarą, Vilniuje buvo tikrinamas automobilių greitis. Už leistino greičio viršijimą nubausta 30 vairuotojų, važiavusių 20-50 km/val. greičiau nei leidžiama. O du iš jų dar ir neturintys teisės vairuoti. Dešimt vairuotojų nubausta už kitokius nusižengimus (naudojimasis telefonu ir t.t.).

Reidas vėlų penktadienio vakarą, apie 22.30 val., prasidėjo Drujos g. Apie 23 val. įkliuvo pirmas pažeidėjas – automobilį „Audi“ vairavo teisės vairuoti neturintis 17-metis. Šis nepilnametis už vairavimą baudžiamas jau trečią kartą.

Paskui įkliuvo dar du vairuotojai, kurie gaus baudas už vairavimą neturint tam teisės. BMW vairavęs jaunuolis pareigūnams pateikė Anglijoje išduotą vairuoti besimokančiojo pažymėjimą, tačiau toks dokumentas nesuteikia teisės vairuoti Lietuvoje. O „Toyota Prius“ vairavęs pavežėjas užsienietis iš Vidurinės Azijos, turintis leidimą laikinai gyventi mūsų šalyje, kaip paaiškėjo, iki šiol neįgijęs lietuviško vairuotojo pažymėjimo. Nors privalėjo tai padaryti per pirmus šešis mėnesius po to, kai gavo leidimą gyventi Lietuvoje (o gyvena čia jau pusantrų metų). Todėl jo tėvynėje išduotas vairuotojo pažymėjimas pas mus nebegalioja.

Kito BMW vairuotojas pats prisiprašė nemalonumų: pravažiuodamas ėmė fotografuoti policininkus ir gavo baudą už tai, kad vairuodamas naudojosi telefonu. Bet vyras dėl to nenusiminė – pareiškė, jog 30 eurų jis uždirba per minutę. Pasidomėjus, kur jis dirba, atsakė, kad Darbo biržoje.

Po vidurnakčio reidas buvo tęsiamas T. Narbuto g. Čia keli vairuotojai buvo sustabdyti dėl netvarkingų žibintų. O BMW vairuotojas nubaustas už tai, kad važiavo be reikalo įsijungęs priešrūkinius žibintus. Jaunas vyras prisipažino, kad įjungė juos dėl gražumo. Pasak pareigūnų, tai kai kurių BMW vairuotojų „liga“ – jiems atrodo, kad automobilis atrodo daug gražiau ir šauniau, jei įjungti priešrūkiniai žibintai.

Jau atrodė, kad reidas baigsis kaip reta – be girtų vairuotojų. Tačiau apie 2 val. buvo sustabdytas „Range Rover“ ir paaiškėjo, kad vairuotoja įkaušusi.

Į alkotesterį moteris pripūtė 0,73 prom. Sakė, kad išgėrė dvi stiklines alaus.

Laukiant antro tikrinimo (po 15 minučių) vairuotoja vis gėrė vandenį. Netrukus atvažiavusi moteris „Range Rover“ vairuotojai atvežė dar du butelius vandens.

Atėjus antrojo patikrinimo metui moteris dar bandė vilkinti laiką, bet išgirdusi, kad tai bus traktuojama kaip atsisakymas tikrintis, papūtė. Paaiškėjo, jog daug išgerto vandens šiek tiek padėjo, bet nepakankamai – 0,59 prom.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)