Kovo 27 d., apie 14 val. dienos, į Medininkų kelio postą vilkiku „Iveco“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo vienai Lietuvos įmonei gabenantis 20,8 tonų plieno armatūros.

Tačiau krovinio apžiūros metu vienas iš muitinės pareigūnų pastebėjo, kad priekinė vilkiko puspriekabės sienelė turi aiškių remonto požymių. Atidengus šoninį mašinos tentą, pareigūnai pamatė „klasikinę“ slėptuvę: priekinė puspriekabės dalis buvo atitverta papildoma sienele, o į ertmę sukrautos cigaretės.

Iš viso aptikta 50 tūkst. pakelių įvairių rūšių baltarusiškų cigarečių – „Minsk Superslims“, „Fest“ ir „NZ Gold“. Rūkalų vertė, priskaičiavus privalomus sumokėti mokesčius – 180 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

„Iveco“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą ir dokumentų paėmimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją