Nelaimė įvyko biržiečiui pabandžius aplenkti vilkiką „Scania“. Išvažiavęs į priešingą eismo juostą „Mitsubishi Pajero“ vairuotojas rūke nepastebėjo iš priekio atvažiuojančio vilkiko „Volvo F-12“, kurį vairavo 53 metų Širvintų rajono gyventojas V.S., ir trenkėsi į jį.

Po susidūrimo iš Vilniaus į Šiaulius maisto produktus vežęs vilkikas nuvažiavo nuo kelio, o „Mitsubishi Pajero“ buvo nublokštas atgal į savąją eismo juostą.

Čia, atsitrenkęs į bandyto aplenkti vilkiko „Scania“ puspriekabę, automobilis susidūrė su iš paskos važiavusiu 35-erių vilniečio Rolando J. mikroautubusu „Fiat Ducato“.

Virto metalo krūva

Nuo smūgių dvidešimt trejų metų Roberto D. lengvasis automobilis „Mitsubishi Pajero“ virto metalo laužo krūva. Į avarijos vietą atskubėję policijos pareigūnai turėjo į pagalbą kviestis Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesius, kad ištrauktų automobilyje įstrigusius žmones.

Supjausčius automobilį pareigūnams pavyko išlaivinti sunkiai sužalotą „Mitsubishi Pajero“ keleivį 25 metų Biržų rajono Nemunėlio Radviliškio miestelio gyventoją Haroldą J. Nukentėjusysis pagalbos automobiliu buvo skubiai nugabentas į Panevėžio ligoninės Priėmimo skyrių, kur medikai jam diagnozavo daugybinius lūžius.

Sužalotasis gydomas ligoninės Intensyviosios terapijos skyriuje.

Automobilį vairavusiam Robertui D. medikai niekuo nebegalėjo padėti - biržietis žuvo vietoje.

Apgadintos transporto priemonės

Per avariją buvo nesmarkiai apgadintas Lenkijos piliečio vairuojamas vilkikas „Scania“. Po apklausos pareigūnai leido jo vairuotojui tęsti kelionę. Lengvai apgadintas ir mikroautobusas „Fiat Ducato“.

Mažiausiai pasisekė į Šiaulius važiavusiam vilkikui „Volvo“: nors per susidūrimą apgadintas tik mašinos priekis, į šalikelės griovį įvažiavusiam vilkikui ištraukti prireikė beveik visos dienos - specialus kranas atgal į kelią jį išvilko tik pavakare.

Iki to laiko „Volvo“ gabentos maisto prekės, kurios per avariją nenukentėjo, buvo perkrautos į tai pačiai įmonei priklausantį kitą vilkiką ir išgabentos į Šiaulius.