Kovo 23 d. Šiauliuose, Vilkaviškio gatvėje, neblaivi 40-metė ketino automobiliu savo pradinukę dukrelę vežti pas odontologą, tačiau kelionė baigėsi vos prasidėjusi. Moteris, važiuodama iš automobilio stovėjimo vietos atbuline eiga, trenkėsi į gatvėje stovėjusį sunkvežimį „Mercedes“. Trenkėsi taip, kad iškrito jos vairuojamo automobilio „Mazda“ galinis stiklas. Tada lengvasis automobilis grįžo į savo stovėjimo vietą, iš jo išlipusi ir keletą priekaištingų replikų dėl ne vietoje, anot jos, stovėjusio sunkvežimio kelininkams metusi vairuotoja nuėjo, praneša Šiaulių apskrities policija.

Iškviesti Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai išklausė vairuotojos elgesio nustebintų kelininkų pasakojimo, apžiūrėjo įvykio vietą ir pamatė prie jų artėjančią moterį, kuri prisistatė „Mazda“ savininke. Nuo jos sklido stiprus alkoholio kvapas. Moteris buvo patikrinta alkoholio matuokliu – 1,6 prom. Vairuotoja tai pavadino nesąmone.

Bet vėliau pareigūnams prisipažino alkoholį vartojosi išvakarėse, tačiau dievagojosi, kad nekur nevažiavusi, tik buvo įsėdusi į automobilį. Pareigūnams pasiteiravus, kaip galėjo iškristi automobilio galinis stiklas, jei ji nejudėjusi iš vietos, moteris neturėjo ką pasakyti. Ji neturėjo ką pasakyti ir kai po 15 minučių, pakartotino patikrinimo metu, alkoholio matuoklis parodė dar didesnį girtumą – 1,66 prom. Tai bylojo, kad apsvaigimas didėja, vadinasi gerta neseniai, tikrai ne vakar. Prispirta įrodymų, moteris pripažino, kad girtauta buvo iki gilios nakties, o ryte griebtasi sveikatos taisymo viskiu.

Nesuvokiama, kodėl šiaulietė vaikui nuvežti pas odontologą, neišsikvietė taksi, kaip padarė po sukelto eismo įvykio.

Dėl vairavimo apsvaigus, kai girtumas viršija 1,5 prom., 40-metei pradėtas ikiteisminis tyrimas, o dėl sukelto eismo įvykio – administracinė teisena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją