Aplinkosaugininkams atlikus asmens sodybos patikrinimą informacija dėl ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymo pasitvirtino. Buvo rasti aštuoni statomieji tinklai, gaudyklė ir kilpa laukiniams gyvūnams gaudyti. Asmeniui gresia bauda iki 860 eurų, paimta kilpa bei tinklai, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Taip pat nustatyta, kad sodybos šeimininkas prieš savaitę išdegino žolę šalia savo sodybos. Už tai asmeniui surašytas administracinių nusižengimų protokolas, gresia bauda iki 300 eurų, ir reikės atlyginti žalą gamtai – 108 eurus.

„Norime atkreipti gyventojų dėmesį, kad žolės deginimas yra ne tik itin pavojingas gamtai, teršiantis aplinkos orą, bet gali pakenkti ir žmogaus sveikatai bei pasiglemžti jo turtą. Pastebime, kad asmenys nesusimąsto, kad žolės deginimas – nusikaltimas, galintis užtraukti sankcijas, patuštinsiančias kišenes, nes už sukeltą gaisrą gresia administracinės baudos ir žalos gamtai atlyginimas“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją