Sukrečianti žmogžudystė įvykdyta 2021 m. rugpjūčio 16-osios popietę Vilniuje, Švitrigailos ir Kauno gatvių sankryžoje stovinčiame automobilyje „BMW X3“.

1964 m. gimęs vyras 14 val. 48 min. paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad nušovė savo žmoną. Jis sakė norintis prisipažinti ir atiduoti ginklą.

Šią savaitę teisėsauga baigė narplioti šią nužudymo istoriją, prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir bylą perdavė Vilniaus apygardos teismui.

57 vilnietis kaltinamas ne tik dėl žmonos nužudymo, tačiau ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis – per kratas jo namuose rasti keli medžiokliniai šoviniai, kuriuos jis laikė neturėdamas tam leidimo.

„Anksčiau neteistas kaltinamasis savo kaltę pripažįsta“, – apie kaltinamojo poziciją Delfi informavo prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Iškart po nusikaltimo vyras buvo suimtas, tačiau jau kurį laiką yra laisvėje. Kadangi nebuvo duomenų, kad problemų su teisėsauga anksčiau niekada neturėjęs vyras bandys slėptis ar trukdyti tyrimui, jam skirtos kardomosios priemonės – 15 tūkst. eurų užstatas ir intensyvi priežiūra.

Teisėsauga anksčiau skelbė, kad nužudymas įvykdytas dėl asmenių nesutarimų. Delfi žiniomis, sutuoktinių santykiai buvo pašliję. Lemtingą dieną vyras susitiko norėdamas susitaikyti su žmona, bet išgirdo neigiamą atsakymą.

Delfi žiniomis, sutuoktiniai kartu valdė nedidelę įmonę, moteris buvo jos savininkė, o vyras – direktorius. Iškart po nusikaltimo pareigūnai juos apibūdino kaip „pasiturinčius žmones“.

Už žmonos nužudymą kaltinamajam gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją