Vykdydami sustiprintas kontrolės priemones MKT pareigūnai sekmadienio vakarą, pasienyje su Lenkija, ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu, tikrino transporto priemones. Be kitų, buvo patikrintas ir krovininis vilkikas „DAF“, kurį vairavo Lietuvos pilietis. Vairuotojas deklaravo iš Estijos į Lenkiją vežantis 23 tonas keramzito granulių.

Bet vos atkėlus tentą, pareigūnai tarp didmaišių išvydo ir cigarečių dėžes. Kaip paaiškėjo netrukus – rūkalų buvo pilni ir didmaišiai, taigi, visa „DAF“ puspriekabė buvo prikrauta cigarečių.

Rūkalų iškrovimo ir skaičiavimo darbai dar tebevyksta, preliminariais vertinimais mašinoje rasta ne mažiau, nei tūkstantis dėžių (500 tūkst. pakelių) nelegalių cigarečių (rastos dvi rūšys – „Queen Menthol“ ir „Dove Platinum Superslims“). Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1,8 mln. eurų.

MKT Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilkiko vairuotojas sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją