Kovo 12-osios vakare į darbą naktinėje pamainoje važiuojantys du Pakruojo rajono Reagavimo skyriaus pareigūnai buvo priversti vėluoti į komisariatą, tačiau darbą pradėti anksčiau, nei numatyta grafike.

Pakeliui į darbą jie pastebėjo įtartinai manevruojantį automobilį „Audi A6“. Važiuojant iš paskos, pareigūnų įtarimas, kad prie transporto priemonės vairo sėdi neblaivus žmogus, tik sustiprėjo, praneša Šiaulių apskr. policijos atstovai.

Sekamas automobilis Pakruojo kaime esančia Karčiamos gatve atvažiavo iki Pakruojo dvaro ir įsuko į automobilių stovėjimo aikštelę.

Iš „Audi A6“ išlipo akivaizdžiai neblaivūs vairuotoja ir keleivis. Kadangi vyriausiasis patrulis Karolis Mickevičius buvo dar be tarnybinės uniformos, o vyresnysis tyrėjas Vidas Andrišiūnas ją vilkėjo, tai pastarasis priėjo prie minėtų asmenų ir, parodęs tarnybinį pažymėjimą, prisistatė. Pareigūnas pajuto nuo asmenų sklindantį stiprų alkoholio kvapą.

Žmonės į pareigūną nekreipė jokio dėmesio ir bandė pasišalinti. Tad tiek uniformuotas tyrėjas, tiek jo kolega ėmėsi veiksmų neblaiviems asmenims sulaikyti.

Sulaikomi asmenys priešinosi, pareigūnams teko su jais grumtis, kol atvyko pastiprinimas.

Su pažeidėjais besigrumiančius pareigūnus atvykę kolegos rado nuo automobilių stovėjimo aikštelės gerokai nutolusius, ties Karčiamos ir Puknionių gatvių sankryža.

Sulaikytieji apsimetė nesuprantantys, ko prie jų prisikabino policijos pareigūnai, gynėsi nevairavę automobilio. Jis aikštelėje neva stovi jau visą parą, o jie abu laiką leido kavinėje.

Iš pradžių nė vienas nepripažino vairavęs automobilį, atsisakė pasitikrinti girtumą.

Tik vėliau, kai buvo atvežti ir uždaryti Šiaulių apskrities policijos laikinojo sulaikymo patalpose, automobilį vairavusiai 29 metų moteriai buvo nustatytas 1,70 prom., o šalia sėdėjusiam automobilio savininkui – 1,67 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad automobilis, kuriuo jie važiavo, yra išregistruotas, o automobilio valstybinių ženklų galiojimas pasibaigęs.

Abu pakruojiškiai nakvojo areštinėje. Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams jiems pradėtas ikiteisminis tyrimas. Dėl šios nusikalstamos veikos moteris buvo teista jau ir anksčiau.

2015 metų vasarą Pakruojo r., Linkuvoje, ji su dviem neblaiviais draugais taip pat labai aktyviai priešinosi policijos pareigūnams, kai buvo sulaikomi dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Moteris ne kartą bausta administracine tvarka už tai, kad neblaivi pasirodo viešojoje vietoje, kad girta rodo netinkamą pavyzdį savo vaikams, neugdo jiems nuostatos prieš alkoholio vartojimą, nesuteikia saugios aplinkos bei negali tinkamai jais pasirūpinti. O 2020 m. lapkritį ji buvo teista, kad neblaivi vairavo automobilį. Tada teismas moteriai skyrė ne tik 2000 eurų baudą, bet ir konfiskavo jos vairuotą, bet ne jai priklausantį automobilį ir dviem su puse metų atėmė teisę vairuoti. Tad dabar moteris vairavo ne tik neblaivi, bet ir neturėdama tam teisės. Jai pradėtas dar ir ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus.

Paaiškėjo, kad kartu važiavęs pakruojiškis teisę vairuoti transporto priemones irgi yra praradęs. Dėl draudimo vairuojant rankomis naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis ignoravimo vasario 17-ąją ši teisė jam atimta vienam mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją