Teismas nustatė, kad P. B. 2022 m. vasario 23 d., apie 22 val. 42 min., būdamas savo namuose, Jonavoje, apsvaigęs nuo alkoholio, iš savo mobilaus ryšio telefono paskambino į bendrąjį pagalbos centrą ir melagingai pranešė apie visuomenei gresiantį pavojų, kad jis turi šaunamąjį ginklą ir visus iššaudys; o apie 22 val. 55 min., paskambino į bendrąjį pagalbos centrą ir melagingai pranešė, kad Kauno autobusų stotyje jis padėjo bombą ir dėl to buvo iškviestos specialiosios tarnybos - Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 2-osios kuopos mobilaus būrio pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas kaip įtariamasis P. B. kaltę pripažino ir parodė, jog dėl kokių priežasčių jis skambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pateikė šią informaciją, negali paaiškinti. Kadangi jis nesulaukė atvyksiančių policijos pareigūnų iki savo buto, jis vėl nusprendė iš savo mobilaus ryšio telefono paskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą ir tuomet atsiliepusiai operatorei melagingai informavo, kad neva Kauno autobusų stotyje jis padėjo bombą. Pripažįsta, kad jis jokių šaunamųjų ginklų ar bombų neturi.

Skiriant bausmę P. B., teismas atsižvelgė į tai, kad padarytas vienas tyčinis nesunkus nusikaltimas. Teisiamas tryliktą kartą, administracine tvarka baustas.

P. B. atsakomybę lengvino prisipažinimas padarius nusikalstamą veiką ir nuoširdus gailestis. Atsakomybę sunkinančios aplinkybės yra tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas recidyvistas, ir kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Už šį nusikaltimą paskirta vienu trečdaliu sumažinta - 30 parų arešto bausmė, kuri subendrinta su neatlikta bausme ir skirta galutinė - 8 mėnesių ir 16 dienų laisvės atėmimo bausmė ir 225,96 Eur dydžio bauda.

P. B., nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per 14 dienų nuo dokumento gavimo dienos turi teisę pateikti prašymą Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmams reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme. Įsiteisėjęs baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją