Pareigūnai informavo, kad reidas prasidėjo nuo greičio mėgėjų gaudynių. Drujos gatvėje pirmas pagautas lakūnas važiavo 120 km/val. greičiu, nors toje atkarpoje leistina važiuoti 60 km/val. greičiu. „Mercedes-Benz“ automobilį vairavęs vyras pasirodo neturėjo ir vairuotojo pažymėjimo, anot pareigūnų, ši teisė iš jo buvo atimta.

Toje pačioje vietoje prisilakstė BMW vairuotojas, jis skriejo 143 km/val. greičiu. Teigiama, kad šis vairuotojas net nėra įgijęs teisės vairuoti transporto priemonę.

Draugą gelbėjęs ir pats prisidirbo

Drujos gatvėje pareigūnai pagavo dar vieną dideliu greičiu skriejusį BMW – atkarpoje, kurioje leidžiama važiuoti 60 km/val. greičiu, važiavo 153 km/val. greičiu. Prie automobilio vairo sėdėjęs vaikinas pasirodo taip pat neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Anot pareigūnų, jis prisivažinėjo sausio mėnesį – dėl chuliganiško vairavimo buvo atimta teisė vairuoti.

Draugui į pagalbą atvažiavęs vaikinas irgi prisidirbo, jis taip skubėjo, kad pats buvo nubaustas. Teigiama, kad BMW vairavęs vaikinas važiavo 94 km/val. greičiu.

Girtų vairuotojų medžioklė

LKPT pareigūnai pirmąjį girtą vairuotoją pagavo Olandų gatvėje. „Audi“ vairavęs vaikinas pirmu kartu į alkoholio matuoklį įpūtė 0,77 prom. Vairuotojas pasakojo, kad išgėrė tik bokalą alaus. Antru kartu jam buvo nustatytas 0,60 promilės girtumas.

Po kurio laiko pareigūnų dėmesio sulaukė „Volvo“ vairavęs vyras, jam buvo nustatytas 1.07 prom. girtumas. Vyriškis nebuvo patenkintas žurnalistų dėmesiu, pasirodo, kad jis buvo ne tik girtas, bet dar ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Antru putimu „Volvo“ vairuotojui nustatytas 1.09 prom. girtumas. Transporto priemonė buvo nutempta, o vaikinas savo kelionę baigė su protokolu rankoje.

Olandų gatvėje pareigūnams įkliuvo ir „Mitsubishi“ vairuotojas, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 1,00 promilės.

Pareigūnams reido metu teko bausti ne tik neblaivius vairuotojus. Į reido vietą BMW automobiliu atvykusi jaunuolių kompanija net nesivargino užsisegti saugos diržų, dėl to 3 keleiviai gavo protokolus ir jiems teks susimokėti baudas.

Reido metu pareigūnai nustatė ir kelis nedapūtimus – vairuotojai į alkoholio matuoklį įpūtė leistiną normą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją