Pasvalio rajone gyvenusio 45 metų vyro kūnas su smurto žymėmis vienoje Biržų miesto gatvėje buvo rastas pernai, liepos 17-osios vakare. Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinę žmonės pranešė, kad gatvėje mato kelis vyrus su medinėmis lazdomis, o netoliese – ant žemės gulintį žmogų, praneša Generalinė prokuratūra.

Atskubėję medikai jam niekuo padėti nebegalėjo, vyras buvo nebegyvas. Vėliau ekspertai nustatė, kad jis mirė nuo galvos traumos, sudavus kelis smūgius lazda ar spardant.

Policijos pareigūnai sulaikė 4 vietos gyventojus. Iš pradžių jiems visiems buvo pareikšti įtarimai dėl nužudymo, tačiau vėliau trims iš jų įtarimai panaikinti. Baigus ikiteisminį tyrimą, kaltinimai dėl nužudymo bei viešosios tvarkos pažeidimo buvo pareikšti tik vienam jų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė S. Povilonienė.

Pasak prokurorės S. Povilonienės, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad mirtinus smūgius sudavė kaltinamasis. Jis pats savo kaltę neigia.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją