Ikiteisminį tyrimą Klaipėdos kriminalistai pradėjo 2019 m. rugsėjo mėnesį, gavę vienos uostamiestyje veikiančios, gaminius interjerui iš ąžuolo medienos gaminančios įmonės pareiškimą, kuriame nurodoma, kad įmonėje dirbantis Estijos pilietis galėjo pavogti didelį kiekį ąžuolo medienos ir gaminių. Kaip įtariama, estas uostamiesčio įmonės produkciją pardavinėti Estijos rinkoje pradėjo per savo vardu Vilniuje įregistruotą įmonę. Įtarimų, kad vykdoma vagystė kilo, kai viena Estijos įmonė, gavusi brokuotus gaminius, įtariamo Estijos piliečio pradėjo ieškoti per uostamiesčio įmonės vadovus, o šie, nuvykę į Estiją įsitikino, kad įtariamojo įmonės parduoti gaminiai iš tikrųjų yra pagaminti uostamiesčio įmonėje.

Tyrimą atliekantys Klaipėdos kriminalistai, pagal Europos tyrimo orderį vyko į Estiją, kur kartu Estijos policijos ir sienos apsaugos pareigūnais atliko tam tikrus tyrimo veiksmus – apklausas, kratas ir kt. Žala nukentėjusiai uostamiesčio įmonei siekia beveik 103 000 eurų.

Įtariamąjį 1968 m. gimusį Estijos Respublikos pilietį pareigūnai sulaikė Klaipėdoje, 2019 spalio mėnesį. Teismas jam skyrė suėmimą 10 dienų, po to pratęsė dar mėnesiui. Vėliau jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Vyras yra anksčiau teistas Estijoje už turto pasisavinimą.

Už didelės vertės vagystę (pagal LR BK 178 str. 3 d.) įtariamajam gresia laisvės įtarimas iki 8 metų.

Už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą (pagal LR BK 222 str. 1 d.) gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už neteisėtą juridinio asmens veiklą (pagal LR BK 203 str. 2 d.) gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją